10/03/11 - 00:54

Νομοσχέδιο για την διαφάνεια του Δημοσίου

Το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων», το οποίο εισήχθη στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, προς δεύτερη ανάγνωση αποσκοπεί στη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στις συμβάσεις του δημοσίου.  

Νομοσχέδιο για την διαφάνεια του Δημοσίου
30.848views 0shares

Σε ότι αφορά την Ενιαία Αρχή των Δημοσίων Συμβάσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι «μπαίνει οριστικά τέλος στη δημοσιονομική "μαύρη τρύπα" που καταπίνει τα χρήματα των φορολογουμένων, υποθάλπει φαινόμενα κακοδιαχείρησης και διαφθοράς και υπονομεύει τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση».

Σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων περιλαμβάνονται, όπως αναφέρθηκε:

  • Ο συντονισμός της εθνικής στρατηγικής στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.
  • Η μείωση και ο έλεγχος των δαπανών του κράτους για τις δημόσιες συμβάσεις.
  • Η διευκόλυνση και ενθάρρυνση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων οικονομικών φορέων στους διαγωνισμούς του Δημοσίου.
  • Η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στις διαγωνιστικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης.
  • Η τήρηση των κανόνων και αρχών της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.
  • Η διατύπωση προτάσεων προς τα αρμόδια εθνικά όργανα για την προσήκουσα εναρμόνιση της εθνικής έννομης τάξης προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και για την απλούστευση, συμπλήρωση, αναμόρφωση, κωδικοποίηση και ενοποίηση των σχετικών νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων.

Πηγή: Tanea.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ