Facebook Pixel Facebook για… άνεργους
Life
| 2011-03-24 20:42:00

Facebook για… άνεργους

Facebook για… άνεργους

Είναι δημιούργημα ενός πρώην κηπουρού που σκέφτηκε ότι πρέπει να βρεί έναν τρόπο για να μην αισθάνονται μοναξιά οι άνεργοι της Ισπανίας!

Ο τρόπος αυτός ήταν το parobook (σημαίνει βιβλίο των ανέργων), μια ιστοσελίδα που σκοπό είχε να ενώσει τα τέσσερα εκατομμύρια των ανέργων Ισπανών.

Σύμφωνα με το BBC το parobook θυμίζει πολύ το Facebook, όμως σε αυτό οι χρήστες δεν ανταλλάσσουν χαρούμενα μηνύματα αλλά τις μικρές τους πονεμένες ιστορίας. Λειτουργεί πάντως και ως ένας τόπος όπου οι εργοδότες μπορούν να αναζητήσουν υπαλλήλους αφού το Parobook επιτρέπει το ποστάρισμα και βιογραφικών. Ο δημιουργός του Ντέιβιντ Νανθανέρο πέτυχε τον αρχικό σκοπό της σελίδας που ήταν να μη νοιώθουν οι άνεργοι μοναξιά.

Μέχρι τώρα το Parobook έχει ήδη ξεπεράσει το 20% του πληθυσμού της χώρας σε αιτήσεις. Οι αιτήσεις και οι προσφορές για δουλειά έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ενώ στα σχέδια του Νανθανέρο είναι να δημιουργήσει και μια γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Άλλωστε οι εμπειρίες είναι προσωπικές στα τρία χρόνια που έψαχνε για δουλειά: "Έχω περάσει νύχτες χωρίς ύπνο, όταν δεν μπορούσα να κλείσω τα μάτια μου από την ανησυχία", δηλώνει στο bbc.

Πηγή: lifo.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags