27/03/11 - 08:25

Επιστρέφουν τζάμπα οι εκδρομείς του τριημέρου!

Με τις μπάρες ανοιχτές θα επιστέψουν σήμερα οι εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου μετά την απόφαση των Πανελλαδικών Επιτροπών Αγώνα να ανοίξουν τα διόδια κατά μήκος των εθνικών δρόμων μετά τις 4 το απόγευμα.

Επιστρέφουν τζάμπα οι εκδρομείς του τριημέρου!
52.071views 0shares

Οπως υποστηρίζουν, «η προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει στην παρανομία το Κίνημα των διοδίων έχει πέσει στο κενό» και αντιπροσωπία τους ετοιμάζεται να επισκεφτεί τις επόμενες μέρες το Ευρωκοινοβούλιο για να καταγγείλει «το παράνομο καθεστώς παραχώρησης των εθνικών δρόμων στις πολυεθνικές και ειδικά την κατάχρηση του δημόσιου χρήματος και το σκάνδαλο των συμβάσεων».

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση για το άνοιγμα των διοδίων σημειώνουν ότι, «οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας. Το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται και συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην εκποίησή της από την κυβέρνηση κατ' απαίτηση της τρόικας. Η επαίσχυντη τροπολογία Ρέππα περί "τροχαίας παράβασης", που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς».

Η νέα πανελλαδική κινητοποίηση για τα διόδια έρχεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση έστω και μετ’ εμποδίων πασχίζει για τον εξορθολογισμό των κομίστρων των διοδίων.

Στο μεταξύ ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι σχεδιάζει να περικόψει τουλάχιστον κατά 50% τα διόδια στο υπό κατασκευή οδικό δίκτυο.

Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός τολμά δημόσια τοποθέτηση για το ποσοστό μείωσης των διοδίων και ενώ η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες βρίσκεται στην τελική ευθεία και με μεγάλες δυσκολίες για την πορεία των έργων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr