Facebook Pixel Πόκερ Νο5: Μπλόφα, ο ακρογωνιαίος λίθος του πόκερ
Life
| 2011-01-01 02:54:00

Πόκερ Νο5: Μπλόφα, ο ακρογωνιαίος λίθος του πόκερ

Πόκερ Νο5: Μπλόφα, ο ακρογωνιαίος λίθος του πόκερ

Μέρες που είναι, ο sportdog δίνει τα φώτα του σε επίδοξους …τζογαδόρους, μέσω των οδηγιών ενός έμπειρου παίκτη. Οι 10 εντολές του πόκερ για …σίγουρη αυτοκτονία!

Αν κάποιος ήξερε τη θεωρία των παιχνιδιών αυτός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο αείμνηστος πολιτικός ηγέτης ήταν άριστος γνώστης του πόκερ και συνήθιζε να λέει την εξής ατάκα: «Την καλή μπλόφα την κάνεις όταν δεν έχεις τίποτα και παίζεις σαν να έχεις τα πάντα ή, όταν έχεις τα πάντα και παίζεις με τέτοιον τρόπο, που κάνεις τους άλλους να πιστεύουν ότι είσαι αρχάριος»

Οι μεγάλοι παίκτες θεωρούν ότι οποιοδήποτε χέρι μπορεί να κερδίσει στο πόκερ αρκεί να το χειριστείς έξυπνα και να έχεις σωστή στρατηγική στην μπλόφα σου. Για να μπλοφάρεις πρέπει να είσαι γεμάτος παραστάσεις. Να έχεις τα μάτια σου 14 και να στροφάρει το μυαλό σου. Οι παγίδες που μπορείς να στήσεις στους συμπαίκτες σου είναι πολλές.

Οι τρόποι και τα χρονικά σημεία που θα ρίξεις τη φάκα με το τυράκι διαφέρουν. Αλλιώς θα μπλοφάρεις πριν το πρώτο ποτ αλλιώς στο φινάλε της παρτίδας, άλλο τρικ θα χρησιμοποιήσεις όταν δεν έχεις καμία επαφή με τα κοινόχρηστα φύλλα, άλλο όταν μπλοφάρεις για να κρύψεις την υπεροχή σου.

Αργότερα θα δούμε και ξεχωριστά τις περιπτώσεις και τους τρόπους που μπορεί να μπλοφάρει κανείς, όμως υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που καλό είναι να ακολουθούμε, όταν έχουμε σκοπό να ξεγελάσουμε τους …εχθρούς μας. Στο πόκερ, άλλωστε, δεν κερδίζει πάντα αυτός με το καλύτερο φύλλο αλλά ο μάστορας που παίζει πιο έξυπνα και ξέρει πότε πρέπει να ρισκάρει.

Καλό είναι όταν μπλοφάρουμε να το κάνουμε σε όσο το δυνατόν λιγότερους παίκτες. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τρομάξεις τους αντιπάλους σου χωρίς να έχεις τίποτα, οπότε δεν χρειάζεται να το επιχειρήσεις με 7-8 παίκτες μέσα στην παρτίδα. Επιπλέον, προσπαθούμε να επιλέξουμε συντηρητικούς παίκτες που δεν αρέσκονται στο να ρισκάρουν.

Συνέπεια. Όταν παίρνουμε την απόφαση να μπλοφάρουμε νωρίς αδιαφορούμε για το τι θα ανοίξει στο τραπέζι και για το αν θα αποκτήσουμε επαφή. Χειριζόμαστε το παιχνίδι με ανάλογα πονταρίσματα σαν να έχουμε ένα πολύ καλό φύλλο που συνεχώς βελτιώνεται. Σε περίπτωση που είμαστε …άχαστοι κάνουμε τους άλλους να νιώθουν ότι μας παρασύρουν και τελικά τους αναγκάζουμε να πληρώσουν για να δουν το φύλλο μας.

Φόβος και μπλόφα δεν συμβαδίζουν. Για να διώξουμε τον φόβο πρέπει να κάνουμε το άγνωστο γνωστό. Κοιτάμε τους αντιπάλους στα μάτια, καρφωνόμαστε πάνω τους, αλλά προσπαθούμε να μην εξωτερικεύουμε ποτέ συναισθήματα. Δεν απογοητευόμαστε, δεν αντιδρούμε, δεν πανηγυρίζουμε. Αλλάζουμε συχνά πλάνο για μην μας …κατατάξουν οι αντίπαλοι και μοιραία υποψιαστούν κάτι στην πρώτη μας αλλαγή πλεύσης. Η «αστάθεια» μας κάνει απρόβλεπτους.

Ταπεινότητα, μετριοφροσύνη και εμπειρία είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σου. Την μπλόφα την προετοιμάζουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ακόμα κι αν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε μόνο μια φορά. Η, και καμία…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags