Facebook Pixel O αληθινός Νίκος Παπάζογλου
Life
| 2011-04-17 19:31:00

O αληθινός Νίκος Παπάζογλου

O αληθινός Νίκος Παπάζογλου

Ο Περικλής Στέλλας γράφει για τον Νίκο Παπάζογλου, όπως τον γνώρισε στον Ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ.

Ήταν κάπου στα 1986.Δεν θυμάμαι ποιος μήνας ήταν. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ραδιοφώνου της Μακεδονίας, έβγαινε live,απευθείας δηλαδή ,σε καθημερινή βάση ραδιοφωνική εκπομπή από τον Ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ. Την εκπομπή αυτή ετοίμαζαν, επιμελούνταν και παρουσίαζαν, ο Παύλος Νεράντζης.

Ο Νίκος Ασλανίδης, ο Σταύρος Πασάκος, η Πόπη Τσαπανίδου και η αφεντιά μου. Η Πόπη Τσαπανίδου είχε αναλάβει το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εκπομπής. Ήταν λίγες μόνο μέρες αφότου ο Νίκος Παπάζογλου είχε βγάλει τον νέο του δίσκο με τίτλο ΄΄Μέσω νεφών'' που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Τότε δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Η εκπομπή αυτή είχε πολύ μεγάλή απήχηση και ακροαματικότητα. Την οποία ακροαματικότητα δεν μετρούσαν τότε εταιρίες. Το καταλάβαινες από τα τηλεφωνήματα που έπνιγαν το τηλεφωνικό κέντρο και από τις κάθε είδους ευχαριστίες των ακροατών. Άλλοι μας έστελναν γράμματα, άλλοι λουλούδια, άλλοι ολόκληρα ταψιά με πίτες από την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο μέχρι και την Φλώρινα, Γλυκά κουταλιού φτιαγμένα από τα χέρια τουςκλπ,κλπ.

Η Πόπη Τσαπανίδου είχε επικοινωνήσει με τον Νίκο Παπάζογλου και εκείνος υποσχέθηκε πως θα ερχόταν στο στούντιο της εκπομπής(Ήταν στην οδό Γεωργικής Σχολής τότε η ΕΡΤ) για να μας μιλήσει για τον νέο του δίσκο. Έτσι κι έγινε.

Στο στούντιο η Πόπη, εγω και ο Παύλος ο Νεράντζης. Εκείνος; Απλός, φιλικός, ντροπαλός, αμήχανος στο ξεκίνημα της εκπομπής. Αρχίσαμε να μιλάμε για τον νέο του δίσκο και αντί για διάλειμμα, ακούγαμε ένα-ένα τα τραγούδια του νεου δίσκου. Εκείνο που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν το ΄΄Φύσηξε ο Βαρδάρης''

Αν και αθλητικός συντάκτης άρχισα να ρωτάω πολλά και διάφορα. Και ενώ πάμε για διάλειμμα για να ακούσουμε το επόμενο ο τραγούδι που ήταν `'στην ρωγμή του χρόνου'' και βλέποντας τον τόσο πολύ φιλικό και πρόσχαρο, του λέω:''Θα ήταν εκπληκτικό το ΄΄Φύσηξε ο Βαρδάρης'' να μας το τραγουδήσεις εδώ αμέσως μετά''.

Η Ποπη μου κάνει νόημα, σαν να μου έλεγε:''Τι κάνεις τώρα, τι πράγματα είναι αυτά'' η παραγωγός της εκπομπής η Καίτη Ιωακειμίδου, υποστήριζε πως ήταν δύσκολο, τα μικρόφωνα πρέπει να αλλάξουν θέση, είναι φασαρία κλπ κλπ…Τελειώνει το τραγούδι, η τεχνικός μας κάνει νόημα πως είμαστε στον αέρα και πριν αρχίσει να μιλάει η Πόπη,ο Νίκος Παπάζογλου ξεκινά και τραγουδάει το `΄φύσηξε ο Βαρδάρης''.

`' Φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάρισε
Ήλιος λες και τελείωσε ο χειμώνας
Βγήκα μια βόλτα και μπροστά της βρέθηκα
Στάθηκα κι απόμεινα κοιτώντας

Φλόγες ζωηρές που τρεμοπαίζουνε
τα ρούχα, τα μαλλιά της στον αέρα
Στη στάση πέρα-δώθε σπινθηρίζουνε
τα δυο της μάτια, κάρβουνα αναμμένα

Πριν να σε χορτάσουνε τα μάτια μου
σε άρπαξε θαρρείς το λεωφορείο
κι έμεινα να κοιτώ καθώς χανόσουνα
κι έφτανε ως το κόκαλο το κρύο''

Τον αφήσαμε και αφεθήκαμε. Και μόλις τελείωσε αυθόρμητα αρχίσαμε να χειροκροτάμε. Εκείνος είπε ένα ευχαριστώ και στρέφοντας το βλέμμα του προς το μέρος μου με ρωτάει:''Εντάξει;'' Τέλεια, του απήντησα. Το τηλεφωνικό κέντρο είχε μπλοκάρει, αλλά τότε δεν υπήρχε η μόδα να βγαίνουν να μιλούν οι ακροατές.

Από τότε δεν τον συνάντησα ποτέ ξανά σε δημοσιογραφική αποστολή. Μόνο σαν ακροατής απλός. Να σας πω πως δεν ζήτησε ούτε καφέ, ούτε νερό ,ούτε τιμές ούτε τίποτα. Απλός και αληθινός. Και το λέω αυτό διότι εκείνη την εποχή παρέλασαν από την εκπομπή αυτή πάρα πολλοί κορυφαίοι συνθέτες, στιχουργοί και τραγουδιστές. Και οι περισσότεροι είχαν και απαιτήσεις και ιδιοτροπίες και άλλα πολλά.Και μάμαι σαν να είναι τώρα που σε ερώτηση της Πόπης Τσαπανίδου είχε πει:΄΄Δεν με νοιάζει ποτέ και δεν με απασχολεί ποτέ το αύριο.Το αύριο δεν τα ξέρεις. Το σήμερα μόνο βλέπεις και ξέρεις''. Γεια σου Νίκο Παπάζογλου.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags