Facebook Pixel Για καλή Ανάσταση, το αρνί... με μέτρο!
Life
| 2014-04-15 23:07:00

Για καλή Ανάσταση, το αρνί... με μέτρο!

Για καλή Ανάσταση, το αρνί... με μέτρο!

Ο Νίκος Αναδιώτης δίνει μέσω της στήλης του στον sportdog διατροφικές συμβουλές για την Μ. Εβδομάδα αλλά και για το Πάσχα: "Για να το χαρείτε, στερηθείτε"!

Mεγάλη Εβδομάδα διανύουμε και σίγουρα οι περισσότεροι έστω και από συνήθεια έχουμε αλλάξει τις διατροφικές μας προτιμήσεις. Υπέρ είμαι σε αυτο αν κι εγώ προσωπικά δεν το κάνω από συνήθεια. Anyway το θέμα μας είναι πώς μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα χωρίς να λιμοκτωνούμε, έστω και αν δεν τρώμε κρέας, ψάρια, αυγά και γαλακτομικά. Μπορούμε να τρεφόμαστε όμως με όσπρια, σαλάτες, πολλά φρούτα και λαχανικά! Επίσης οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να μας κόψουν την όρεξη και να μας δώσουν πλούσια διατροφικά συστατικά.

Εννοείται πως και τα θαλασσινά επιτρέπονται αλλά με μέτρο γιατί είναι πλούσια σε χοληστερίνη. Τόσες πολλές λοιπόν τροφές μπορούν να μπουν στο διατροφολόγιό μας και να αντικαταστήσουν τα υπόλοιπα αγαπημένα μας φαγητά, που τρώμε όλο τον υπόλοιπο καιρό. Βέβαια το νόημα της νηστείας δεν είναι οτι δεν τρώω ένα φιλέτο κοτόπουλο, αλλά μία κατσαρόλα φασολάδα. Περιορίζουμε την ποσότητα της τροφής και μόνο θετικά έχουμε να αποκομίσουμε. Αρκεί βέβαια να μη συνοδεύουμε κάθε γεύμα μας με μία φρατζόλα ψωμί.

Όλα αυτά μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, καθώς από το πρωί έχουμε να διαλέξουμε οτιδήποτε θέλουμε για να το φάμε. Και επειδή το πασχαλινό τραπέζι ίσως είναι το πλουσιότερο του χρόνου, θέλει και εκεί μέτρο. Μια μπουκιά τσουρέκι σπιτικό δεν είναι κακό. Δύο κομμάτια πίτα για δεκατιανό επίσης. Όμως όταν έρθει το μεσημέρι, εκεί χρειάζεται και η προσοχή! Καλό είναι να διαλέξουμε ένα φαγητό από τα πολλά. Δηλαδή μόνο αρνί! Ή μόνο κοκορέτσι! Ή μόνο γαρδούμπες! Ή τέλος πάντων ό,τι άλλο έχει ο καθένας. Αν πούμε ότι θα φάμε λίγο από όλα και θα φάμε εν τέλει πολύ περισσότερο και το στομάχι μας θα μας πονέσει και πολύ πιθανό να περάσουμε το υπόλοιπο της ημέρας με μία λεκάνη αγκαλιά. Για αυτό προτείνω, χαρείτε το! Και για να το χαρείτε, στερηθείτε!

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους αναγνώστες του sportdog! Υγεία και ευτυχία στις ψυχές ολων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags