Facebook Pixel Ο διασυρμός των ηθών και της ελληνικής γλώσσας
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-01 12:45:00

Ο διασυρμός των ηθών και της ελληνικής γλώσσας

Ο διασυρμός των ηθών και της ελληνικής γλώσσας

Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και είχαμε όνειρο να γίνουμε δημοσιογράφοι, δεχόμασταν πανταχόθεν συμβουλές για το επίπεδο της μόρφωσης και της κατάρτισης που έπρεπε να έχουμε για να σταθούμε σε ένα χώρο που απαιτεί το υψηλότερο των επιπέδων.

Γνωρίζαμε ότι για να ανοίξει η πόρτα μίας εφημερίδας, ή ενός Μέσου τέλος πάντων, είχαμε χρέος να αποδείξουμε ότι έχουμε «καταβροχθίσει» βιβλία κι εγκυκλοπαίδειες, ότι το πνεύμα μας έχει δραπετεύσει προ πολλού από τα σύνορα του αμιγώς αθλητικού και πως στο γραπτό καλό θα ήταν να βγαίνουν «καλλιτεχνίες».

Μερικά χρόνια μετά, στην Ελλάδα της ανηθικότητας και της βρωμιάς, όλα αυτά έχουν πάει στο διάβολο. Δεν έχει καμία σημασία αν γράφεις με τα χέρια ή πόδια, η γλώσσα έχει εξευτελιστεί.

Και σήμερα, στα site, η λέξη που κυριαρχεί είναι το «Μπουρδέλο», που χαρακτηρίζει και απεικονίζει την κατάσταση μίας ολόκληρης χώρας, που έχει πάρει την κατρακύλα και δείχνει να πατάει και το γκάζι. Όχι, για το «Μπουρδέλο» του Δώνη, που αν έβγαιναν σήμερα εφημερίδες θα ήταν στην πρώτη σελίδα με πηχιαίο γράμμα, δεν ευθύνεται η απαξίωση του Τύπου.

Ευθύνεται όμως, η χώρα, οι θεσμοί το κράτος και η Πολιτεία που τη φτύνουν καθημερινά κι αυτή νομίζει ότι βρέχει. Μέρος αυτού του σιχαμένου συστήματος είναι πια και η αθλητική δημοσιογραφία.

Τις προάλλες αθλητική εφημερίδα βγήκε με πρώτο θέμα τη λέξη «Γαμάτος»!!! Χθες, δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μάλιστα, προέτρεψε ειρωνικά τον Δώνη να πάει στην Αγγλία να εργαστεί αφού δεν του αρέσει η Ελλάδα. Η βία και η δυσωδία προάγεται από τον οπαδικό Τύπο πια σε μία χώρα που υποτίθεται ότι επαίρεται για την πλουσιότερη γλώσσα.

Οι θεσμοί, αδιαφορούν, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποτελούνται από ένα μάτσο βολεμένους καρεκλοκένταυρους και η διαφθορά συντρίβει τα πάντα.

Πράγματι, η Ελλάδα είναι ένα «Μπουρδέλο» και το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για τόσο μεγάλο μπουρδέλο που όχι μόνο δεν ενοχλεί κανέναν το γεγονός ότι γίνεται τεράστιος τίτλος στα σαλόνια της ενημέρωσης, αλλά ορισμένοι από εμάς φωνάζουμε εκστασιασμένοι «Γεια στο στόμα σου ρε Γιώργαρε».

Μόνο που κοντά στην φωτεινή επιγραφή «studiο» που αντικατέστησε πια τα παραδοσιακά κόκκινα φανάρια (και by the way συναντάς σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας) που χαρακτηρίζει τη χώρα και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες, έχουν γίνει μία από τα ίδια. Περαστικά μας.

Και μην τολμήσετε να μας κατηγορήσετε για οπισθοδρομικούς, ή απολιθωμένους εγκέφαλους μίας άλλης εποχής. Μην τολμήσετε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags