Facebook Pixel Ο γυναικάς, «bon vivant», Ντομινίκ Στρος- Καν!
Life
| 2011-05-15 15:32:00

Ο γυναικάς, «bon vivant», Ντομινίκ Στρος- Καν!

Ο γυναικάς, «bon vivant», Ντομινίκ Στρος- Καν!

Ποιος είναι λοιπόν στην πραγματικότητα ο «monsieur Δ.Ν.Τ»;

Σοκ σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, από τις αρχές της Νέας Υόρκης για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία μιας καμαρέρας τη νύχτα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Sofitel, στην Τimes Square

Λάτρης της καλής γαλλικής κουζίνας και των ωραίων γυναικών, ο Ντομινιίκ Στρος – Καν, ο «monsieur Δ.Ν.Τ» φαίνεται πως στην κούρσα για τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2012, εκτός από τη «διαχείριση της ελληνικής κρίσης», έχει στη φαρέτρα του ακόμα ένα ατού. Αυτό της γοητείας…à la française.

Διότι ο DSK, όπως είναι γνωστός ο δέκατος πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φαίνεται πως έχει την «πικάντικη ιστορία» με το μέρος του, κάτι με το οποίο οι ψηφοφόροι στη Γαλλία ήταν πάντα ανεκτικοί, αν κρίνει κανείς από τον François Mitterrand, του οποίου η εκτός γάμου κόρη δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο την θέση του στην Προεδρία, ή τον Jacques Chirac ο οποίος διατηρούσε ερωμένη, ή τέλος και από τον Nicolas Sarkozy που παντρεύτηκε την Carla Bruni λίγους μόλις μήνες μετά το διαζύγιό της.

Ο Ντομινίκ Στρος - Καν, διατηρεί όλα τα κλισέ ενός τυπικού Γάλλου. Λάτρης των ωραίων γυναικών και της καλής κουζίνας, ο DSK, υποβάλλεται σε αυστηρή δίαιτα τις τελευταίες εβδομάδες. Σημάδι που ο γαλλικό Τύπος ερμηνεύει ως πρώτο βήμα στην διεκδίκηση της προεδρίας της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο άνθρωπος που ως φοιτητής ήταν μέλος της Κομουνιστικής Νεολαίας, έγινε πρώτη είδηση το 2008, λόγω της ερωτικής σχέσης του με την υπεύθυνη για τις Αφρικανικές υποθέσεις του ΔΝΤ, Piroska Nagy. «Μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων όλα επιτρέπονται» ως γνωστόν, αλλά ο σύζυγος της κυρίας Nagy, ο Αργεντινός Mario Blejer και η δημοσιογράφος Anne Sinclair, γυναίκα του DSK, δεν είχαν την ίδια άποψη.

Τα πικάντικα e-mail μεταξύ του παντρεμένου Στρος – Καν και της «ξανθής και γαλανής» Nagy, έγιναν πρώτη είδηση στο διεθνή Τύπο και ξεκίνησαν έρευνες για πιθανή κατάχρηση εξουσίας από τον Ντομινίκ Στρος – Καν, χωρίς όμως να αποδειχθεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Την ίδια χρονιά μια ακόμα γυναίκα η 26χρονη Emilie Byhet, εμφανίστηκε ως «προστατευόμενη» του Monsieur Καν, επιβεβαιώνοντας την εφημερίδα «Liberation» που χαρακτηρίζει την αδυναμία του για τις γυναίκες, ως την μοναδική τελικά αδυναμία του Ντομινίκ Στρος - Καν. Η νεαρή φοιτήτρια, υπήρξε μια από τις πιο ένθερμες οπαδούς του κατά τη διάρκεια των Προεδρικών εκλογών. Η πρόσληψή της στη θέση του κέντρου ερευνών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε τον διεθνή Τύπου να μιλά για νεποτισμό του Ντομινίκ, καθώς τα τυπικά της προσόντα ήταν πολύ λιγότερα από τα…ουσιαστικά της.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει de facto και de jure την…σωτηρία της Ελλάδας στην παρούσα οικονομική κατάσταση, είναι ένας αθεράπευτος «bon vivant», που η διεκδίκηση της προεδρίας της Γαλλίας τον αναγκάζει να περιορίσει τις αγαπημένες του συνήθειες. Τις γυναίκες και το καλό φαΐ, επιβεβαιώνοντας τη ρήση πως «τα καλύτερα πράγματα σε αυτή τη ζωή, είναι τελικά, είτε παράνομα, είτε ανήθικα, είτε παχυντικά».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags