Facebook Pixel Πληρώνουμε τα φέσια του ΕΟΤ!
Life
| 2011-01-11 11:51:00

Πληρώνουμε τα φέσια του ΕΟΤ!

Πληρώνουμε τα φέσια του ΕΟΤ!

Την ώρα που ο τουρκικός τουρισμός πετάει στα διεθνή γήπεδα με Turkish Airlines, η Ελλάδα γονατίζει επειδή ...έζησε τον μύθο της και δεν τον πλήρωσε. Ο sportdog αναλύει...

Κοιτάχτε πώς έρχονται τα γεγονότα. Μερικές φορές νιώθουμε όχι μόνο ότι βγάζουμε κάθε μέρα τόσα θέματα, αλλά και ότι η επικαιρότητα δουλεύει για εμάς! Δείτε, λοιπόν, πώς δένουν τόσο ωραία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, ο Βγενόπουλος που ήθελε να γίνει και Αμπράμοβιτς, ο ΕΟΤ, το CNN και το spread χρεοκοπίας που έφτασε στις 1.000 μονάδες.

Εσείς δεν προσέξατε στο ντέρμπυ κυπέλλου Αγγλίας στο Όλντ Τράφορντ τις πινακίδες με τη διαφήμιση της Turkish Airlines; Διαφημιστική καμπάνια με παγκόμιο αντίκτυπο κάνει η η τούρκικη εταιρεία αερογραμμών που σαρώνει. Εχει κάνει ένα τεράστιο άνοιγμα παγκοσμίως, κάτι που ευνοεί, εμμέσως πλην σαφώς, απίστευτα τον τουρισμό της γειτονικής χώρας.

Είναι χορηγός στην Μπαρτσελόνα, στην Μάντσεστερ που έχει φτιάξει και μια πολύ ωραία διαφήμιση, και στην ευρωλίγκα του μπάσκετ. Επίσης έχει κάνει συμφωνία και με τον μεγάλο Κόμπι Μπράιαντ.

Από την άλλη, εμείς εδώ στην Ελλάδα μαραζώνουμε από το κλίμα ύφεσης. Πώς να αυξηθεί ο τουρισμός κάτω από τέτοιες συνθήκες και με το σκληρό ευρώ που απωθεί τους τουρίστες; Η Ολυμπιακή πήγε στα χέρια του Βγενόπουλου πέρυσι, αλλά έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα. Επιπλέον, ο μίστερ MIG έχει μαζευτεί αρκετά τον τελευταίο καιρό. Είδαμε και πώς λάκισε από τον Παναθηναϊκό. Πολλά ακούγονται για την οικονομική του κατάσταση.

Κι ενώ η Τουρκία έχει μαζέψει όλο τον τουρισμό με τις συντονισμένες, έξυπνες κι επενδυτικές ενέργειες που κάνει τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βρεθεί σε οικονομικό κυκεώνα. Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε τώρα και το θέμα με τον ΕΟΤ. Με το ομορφόπαιδο τον Γερουλάνο να δηλώνει ότι ο ΕΟΤ είναι «ένα μαγαζί βαριά αρρωστημένο», με αφορμή τα απίστευτα πορίσματα για την λειτουργία του οργανισμού την περασμένη τριετία.

Κι επειδή όπως ήδη είπαμε, όλα συνδέονται, ξέρετε γιατί το CNN κι άλλα αμερικάνικα ή βρετανικά δίκτυα μάς πυροβολούν κάθε μέρα για την οικονομική μας κατάσταση κι από χθες άρχισαν πάλι να λένε για χρεοκοπία, με αφορμή το spread; Ξέρετε τι τρομερή γκέλα έχει κάνει η Ελλάδα και γι' αυτό μάς έχουνε τόσο πολύ στην μπούκα;

Θυμόσαστε, φανταζόμαστε, την καμπάνια «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα». Μας κάνανε διαφήμιση κάποια ξένα ΜΜΕ, όπως είχε συμφωνηθεί, όμως ο ΕΟΤ ακόμα τούς χρωστάει λεφτά από εκείνη την καμπάνια.

Πριν από λίγους μήνες το χρέος της προηγούμενης τετραετίας ανερχόταν συνολικά στα 150 εκ. ευρώ προς όσους διαφήμισαν την χώρα για τον τουρισμό! Για παράδειγμα, μόνο στο CNN οι οφειλές άγγιξαν τα 2.5 εκάτ. ευρώ. Στο BBC 1.5 εκάτ. ευρώ. Φέσια μπήκαν και σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού. Όπως στους κυριακάτικους Times.

Και περιμένετε εσείς να πει καλό λόγο για την Ελλάδα το CNN ή το BBC σ' αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της κρίσης, που οι διεθνείς αγορές διαμορφώνουν τάσεις κι από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα; Κι όλα αυτά, την στιγμή που έχει σκάσει η βόμβα στην ελληνική επικαιρότητα από την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης για το ρεσιτάλ κακοδιαχείρισης από τον ΕΟΤ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags