Facebook Pixel Οι Γερμανοί είπαν "ναι" στο δάνειο
Life
| 2011-06-10 12:51:00

Οι Γερμανοί είπαν "ναι" στο δάνειο

Οι Γερμανοί είπαν "ναι" στο δάνειο

Το κείμενο περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, την πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ για την παροχή δεύτερου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Το κείμενο περιέχει λεπτομερή περιγραφή των όρων που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει δεύτερο δάνειο και αφορούν «ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων».

Μιλώντας στους γερμανούς βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για την «κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη που είναι πολύ σοβαρή». Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη «να διαμορφωθεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα βοήθειας προκειμένου να κλείσει η τρύπα χρηματοδότησης της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσει να καταβληθεί η επόμενη δόση στις αρχές Ιουλίου».

«Χωρίς την καταβολή της επόμενης δόσης υπάρχει άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών με βαρύτατες συνέπειες λόγω του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης» τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος.

Ο Σόιμπλε δεν ανέφερε το εύρος που θα έχει το πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, τόνισε όμως ότι προϋπόθεση" είναι η ανάληψη πρόσθετων προσπαθειών από την ίδια την Ελλάδα καθώς και συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. «Εάν κερδίσουμε χρόνο με ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής, ησυμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αυτό θα είναι αναγκαία» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σέβεται τις επιφυλάξεις της ΕΚΤ για τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε ένα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα λέγοντας ότι «οι επιφυλάξεις αυτές, τις οποίες συμμερίζεται και η Γαλλία πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags