Facebook Pixel Απ' την αρχή στα δύσκολα
Life
| 2011-06-18 08:30:00

Απ' την αρχή στα δύσκολα

Απ' την αρχή στα δύσκολα

Τους Όλι Ρεν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους άλλους ευρωπαίους ομολόγους του, θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει αύριο στο έκτακτο Eurogroup ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας.
 

Αν και η κατάσταση που παραλαμβάνει είναι ήδη διαμορφωμένη από τα ν προκάτοχο του, ο κ. Βενιζέλος θα θέλει να σχηματίσει ιδία άποψη εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να πείσει τους εταίρους, όχι μόνο να δώσουν στη χώρα την 5η δόση τον Ιούλιο, αλλά και να δεχτούν να τροποποιηθεί, εν μέρει έστω, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας.

Για να αλλάξει, ποντάρει πολλά στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου τους οποίους θα ετοιμάσει θέλοντας να βάλει τη «σφραγίδα» του, για να το καταστήσει λιγότερο επαχθές και περισσότερο αναπτυξιακό.

Δύο είναι οι μεγάλες προτεραιότητες του νέου υπουργού: να «τρέξει» αποτελεσματικά τις αποκρατικοποιήσεις αφενός και να επιφέρει τις δικές του αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα το καθιστούν δικαιότερο

Έξι καυτά ζητήματα :
-Η ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου.
-Οι εφαρμοστικοί νόμοι όπου θα ξεκαθαρίσουν πλήρως τα σκληρά μέτρα ύψους 28,3 δισ. ευρώ.
-Πώληση του ΟΤΕ - αποκρατικοποιήσεις.
-Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο
-ΔΕΚΟ που θα μπουν λουκέτο
-Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ειδικά για το τελευταίο, το άνοιγμα δηλαδή των νομικών επαγγελμάτων, ο ίδιος έχει δείξει ότι δε φοβάται τις συγκρούσεις με τα κατεστημένα στο χώρο της δικαιοσύνης, καθώς υπήρξε στο παρελθόν ο βασικός εισηγητής της δημιουργίας του Μισθοδικείου, που έβαλε -ως ένα βαθμό μόνο τελικά- φραγμό στις δικαστικές αποφάσεις για απονομή μισθολογικών αυξήσεων σε δικαστές, από δικαστές.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags