Facebook Pixel "Μην αρχίσετε, αν δεν μπορείτε"
Life
| 2011-06-26 07:59:00

"Μην αρχίσετε, αν δεν μπορείτε"

"Μην αρχίσετε, αν δεν μπορείτε"

Aυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της Πολιτείας προς την ΕΠΟ μετά τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το ζήτημα, ας μην ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα».

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της Πολιτείας προς την ΕΠΟ, σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες από την αποκάλυψη του κυκλώματος που λυμαινόταν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές κάνουν το καθήκον τους. Το αθλητικό κομμάτι της υπόθεσης βαρύνει την ΕΠΟ και αυτή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Κανείς δεν θα ήθελε, μεσούσης της νέας αγωνιστικής περιόδου, να υπάρχουν εκκρεμότητες και κάποια ομάδα να υποβιβασθεί επειδή θα βρεθεί ένοχη», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο ζητούμενο για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Αν δηλαδή θα μπορέσει να επιβάλει κυρώσεις που προβλέπονται σε παράγοντες, διαιτητές, ομάδες, αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της Πολιτείας θεωρούν πλέον ότι οι αιτιάσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου για απειλές κατά της ζωής του έχουν πια εκλείψει και θα πρέπει να προχωρήσει την υπόθεση για την οποία οι ποινές πρέπει να είναι παραδειγματικές.

Το πρώτο κρας τεστ Πολιτείας - ΕΠΟ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας (1 Ιουλίου), στην οποία η κυβέρνηση περιμένει να ψηφισθεί ο νέος, αυστηρότερος Πειθαρχικός Κώδικας.

Ηδη, η αθλητική ηγεσία έχει ζητήσει να δρομολογηθούν συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των ΟΠΑΠ, ΟΑΚΑ, Καυταντζογλείου, Ολυμπιακών Ακινήτων και ΕΡΤ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στην περίπτωση που η αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα δεν προχωρήσει. Και ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις;

Η διακοπή της χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς τη Super League, τις ΠΑΕ αλλά και την ΕΠΟ.

Η έξωση των ομάδων από τα κρατικά γήπεδα.

Η διακοπή κάθε συνεργασίας της ΕΡΤ με το ποδόσφαιρο.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags