Facebook Pixel "Θρόνος Ατρειδών"
Life
| 2011-07-04 21:03:00

"Θρόνος Ατρειδών"

"Θρόνος Ατρειδών"

"Ένα ταξίδι μνήμης στο μύθο της τραγωδίας των Ατρειδών" προτείνει με την τελευταία του παράσταση ο Άρης Ρέτσος, που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη στις 21:00 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το έργο τιτλοφορείται "Θρόνος Ατρειδών" και βασίζεται σε τραγωδίες του Αισχύλου, ενώ έχει δανειστεί σκηνές και από τον Σοφοκλή.

Ο "αιρετικός" του θεάτρου, ο 53χρονος Άρης Ρέτσος που εδώ και είκοσι πέντε, περίπου, χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου δράματος, με την παράσταση "Θρόνος Ατρειδών" - στην οποία έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, τη ρυθμική επεξεργασία των κειμένων, την δραματουργία, τη μουσική διδασκαλία, τη σύνθεση της μουσικής, την κινησιολογία, τη σκηνογραφία, τους φωτισμούς- θα παρουσιάσει τη δική του προσέγγιση στο είδος.

Σκηνοθετώντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μία ομάδα ικανών ηθοποιών, οδηγεί το κοινό σε αυτό το ταξίδι, που αρχίζει απ' τη θυσία της Ιφιγένειας και την πτώση της Τροίας, για να καταλήξει στον κυνηγημένο από τις Ερινύες Ορέστη και την καταφυγή του στους θεούς Απόλλωνα και Αθηνά.

"Είναι μία ελλειπτική αφήγηση, μία σβησμένη τοιχογραφία σαν κάποιος να προσπαθεί και δεν μπορεί να θυμηθεί μία ιστορία ή κάτι το οποίο έχει χαθεί" λέει ο Άρης Ρέτσος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags