Facebook Pixel Τι γυρεύει η Κλίντον στην Αθήνα;
Life
| 2011-07-19 12:24:00

Τι γυρεύει η Κλίντον στην Αθήνα;

Τι γυρεύει η Κλίντον στην Αθήνα;

Κατά το «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» αναρωτιόμαστε σήμερα «τι γυρεύει η Κλίντον στην Αθήνα».

Γράφει ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Μιλάμε για την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύζυγο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, υπό την ηγεσία του οποίου οι ΗΠΑ διεξήγαγαν πολλούς επιθετικούς πολέμους ανά τον κόσμο.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, λοιπόν, επισκέφθηκε την Αθήνα. Παρείχε στήριξη στη χώρα μας εν όψει και της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μίλησε θετικά για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αυτές που έχουν μειώσει δραματικά το εισόδημα των Ελλήνων και είχε επαφές για μια σειρά θεμάτων με την ελληνική πολιτική ηγεσία τόσο του υπουργείου Εξωτερικών όσο και της κυβέρνησης συνολικά.

Στις επαφές συζητήθηκαν ακόμη και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ εκφράστηκε και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τη μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και πετρελαίου, κυρίως μέσω των αγωγών του Σάουθ Κόριντορ (Νοτίου Διαδρόμου).

Ολα καλά μέχρι εδώ, αλλά το ερώτημα παραμένει. Τι γυρεύει η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Αθήνα; Η επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ δεν μπορεί να μην έχει σχέση με τα εθνικά μας θέματα, καθώς και το διεθνές περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται και στην περιοχή μας, αλλά και παγκοσμίως. Δεν μπορεί να μην έχει σχέση με τους εν εξελίξει επιθετικούς πολέμους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και βεβαίως δεν μπορεί να μην έχει σχέση με τους επόμενους πολέμους που ετοιμάζονται, όπως για παράδειγμα στο Ιράν.

Θυμίζουμε ακόμη την ευθύνη των ΗΠΑ στην εισβολή στην Κύπρο (η επέτειος είναι αύριο) και θυμίζουμε την απραξία τους στη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της Τουρκίας στο νησί. Θυμίζουμε, δε, όλα τα ανοιχτά μέτωπα στα εθνικά θέματα της Ελλάδας σε Βορρά, Νότο, Δύση και Ανατολή και μετά την επίσκεψη αυτή το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ο Θεός βοηθός.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags