Facebook Pixel Θετικός ο Παπανδρέου για σχηματισμό νέας κυβέρνησης!
Life
| 2011-11-03 23:32:00

Θετικός ο Παπανδρέου για σχηματισμό νέας κυβέρνησης!

Θετικός ο Παπανδρέου για σχηματισμό νέας κυβέρνησης!

Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν εξ ουρανού, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε πως δεν είναι καρφωμένος στην καρέκλα, ζήτησε να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για το σχηματισμό μια μεταβατικής κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση να κυρωθεί η δανειακή σύμβαση και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας.

Αναλυτικά:

«Κάθε ώρα κάθε στιγμή δώσαμε ένα σκληρό αγώνα για να σώσουμε την πατρίδα. Άλλοι το θεωρούσαν δεδομένο. Αλλά δεν ήταν δεδομένο ότι η Ελλάδα θα απέφευγε την χρεοκοπία. Η χρεοκοπία δεν θα ήταν κάποια μείωση μισθού αλλά μια καταστροφή για μια ολόκληρη γενιά. Θα δημιουργούσαμε τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας.

Με θυσίες καταφέραμε να αποτρέψουμε αυτό που κάποιο θεωρούσαν δεδομένο. Αναλάβαμε τις ευθύνες του για να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Προστατεύσαμε τη χώρα μας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το καταφέραμε μαζί με όλους τους Έλληνες και έτσι θα καταφέρουμε να την αλλάξουμε ριζικά.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μετάβασης. Ζητήσαμε ευρωπαϊκή λύση. Ούτε χρεοκοπία ούτε εύκολες λύσεις που θα μας οδηγούσαν νομοτελειακά εκτός ευρώ. Είπα ότι θα μείνουμε και στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Θέλω να θυμίσω ότι η Ευρώπη σημαίνει και υποχρεώσεις. Πάλεψα για να στηθεί από το πουθενά ο μηχανισμός στήριξης. Που δεν υπήρχε. Όμως με τις θυσίες μας κατάφερα το μεγαλύτερο πακέτο που έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη για την Ελλάδα

Παλέψαμε με νύχια και με δόντια για την συμφωνία της 27/10. Κάποιοι είπαν ότι είμαστε λίγοι, ανεπαρκής, προδότες και να φύγουμε. Σας ρωτώ, όμως τέτοια ποσά ποια κυβέρνηση έχει φέρει για την Ελλάδα άλλη φορά;.

Πολλοί καλλιέργησαν κλίμα ψηφοθηρίας. Σήμερα είμαστε εμείς ο στόχος. Για αυτούς είμαστε το πρόβλημα. Αλλά εμείς υπηρετούμε την διαφάνεια για τον ελληνικό λαό. Κρατάμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της χώρας. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την πορεία, την κρίση πριν από 2 χρόνια

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν τόσοι που υποφέρουν, που εξοργίζονται. Αλλά θα περάσουμε μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία για να περάσουμε στην άλλη άκρη. Έχουμε μια κοινωνία που συνεχώς παραπληροφορείται και δεν μπορεί να καταλάβει ποιες είναι οι ώριμες επιλογές και τελικά να αποφασίσει και ο ίδιος ο λαός τι θέλει.

Τα δύο αυτά χρόνια έλειπε η στήριξη, με κάποιες εξαιρέσεις, αλλά έλειπε γι αυτό και δεν μπορούσα παρά να υποχρεωθώ να προτείνω το δημοψήφισμα. Γιατί αν δεν αναλαμβάνει ο πολιτικός κόσμος, τότε αποφασίζει ο λαός.

Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να δείξουμε την βούληση και την αποφασιστικότητα μας. Κα αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί πράγματι δεν θα τα καταφέρουμε. Είμαστε όμως έτοιμοι; Η εθνική ενότητα είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να βγούμε από την κρίση. Γι αυτό ζήτησα και το δημοψήφισμα. Για να αποφασίσουμε όλοι μαζί. Για πρώτη φορά με το δημοψήφισμα για το βασιλιά, έχουμε τώρα αυτό. Το ζήτημα εξόδου από το ευρώ είναι υπαρκτό. Αν δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις τότε πράγματι θα γλιστρήσουμε γρήγορα από το ευρώ. Το δημοψήφισμα το πρότεινα για να εγγυηθώ την πορεία μας στο ευρώ εμπιστευόμενος τελικά τον λαό.

Εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την πρόθεση της ΝΔ να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Είμαι έτοιμος να τα συζητήσουμε όλα. Σε αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να αφήσουμε κενό εξουσίας στη χώρα. Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια και αφού διασφαλίσουμε την 6η δόση να προχωρήσουμε στην εθνική διαδικασία των εκλογών. Η συναινετική διάθεση του κ. Σαμαρά κράτησε μόνο λίγες ώρες;

Η παραίτηση της κυβέρνησης θα άφηνε τη χώρα αίολη. Δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει; Εγώ καλώ και τώρα τον κ. Σαμαρά να επιστρέψει στη συζήτηση και να πει ότι έχει να πει. Χαιρετίζουμε τη νέα αυτή περίοδο πολιτικής συνεργασίας. Γι' αυτό και ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, για να γίνει πιο συντεταγμένα το νέο της κυβέρνησης συνεργασίας. Πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να πάει μπροστά, πρέπει να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά ενώνοντας τις δυνάμεις μας. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε να επανεκλεγώ. Εμένα με ενδιαφέρει να σώσω την πατρίδα. Ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags