30/01/11 - 16:42

Έρχονται απεργίες γιατρών

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν από τις αρχές Φεβρουαρίου οι γιατροί, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο.  

Έρχονται απεργίες γιατρών
34.652views 0shares

Οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε 48ωρες πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλης διεμήνυσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν μόνο τις νόμιμες εφημερίες (4-6 το μήνα) και δε θα δεχτούν να εργαστούν παραπάνω.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ, Λεωνίδας Αναγνώστου, τόνισε ότι οι εργαστηριακοί γιατροί και τα μικρομεσαία ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και της αναστολής εργασιών, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΠΑΔ, ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ, ΤΑΥΥΕΚΩ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ) καθυστερούν την καταβολή των οφειλών τους προς τους συμβατικά συνδεδεμένους γιατρούς από 8 έως και περισσότερο από 24 μήνες. Συνολικά ανέφερε η οφειλή αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Το ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά πάντων των υπευθύνων.

ΠΗΓΗ: newsday.gr