03/02/11 - 17:22

Χιονίζει στη Λαμία

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει το έντονο κύμα κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και στη Λαμία.

Χιονίζει στη Λαμία
48.312views 0shares

Ήδη, από Λαμία προς Καρπενήσι,οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ σε κάποια τμήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νταλίκες οι οποίες προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να ντεραπάρουν. Στην περιοχή κινούνται μηχανήματα αποχιονισμού, που θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, η χιονόπτωση είναι ισχυρή στην περιοχή του Μπράλου και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην περιοχή του Μπράλου έχουν ντεραπάρει νταλίκες και δυσκολεύουν την κυκλοφορία.

Σε όλο το εθνικό δίκτυο κινούνται εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν το οδόστρωμα και ρίχνουν αλάτι.

Στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας και κυρίως στη δυτική Φθιώτιδα, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Φθιώτιδα έδιωξαν νωρίτερα τους μαθητές για να προλάβουν να φτάσουν στα σπίτια τους, ενώ δεν λειτούργησε το γυμνάσιο και το λύκειο Υπάτης, εξαιτίας προβλημάτων στην συγκοινωνία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr