Facebook Pixel Ο καιρός το τριήμερο των Χριστουγέννων
Life
| 2010-12-24 08:35:00

Ο καιρός το τριήμερο των Χριστουγέννων

Ο καιρός το τριήμερο των Χριστουγέννων

Τοπικές βροχές κυρίως στην Δυτική Ελλάδα αναμένουμε το τριήμερο των Χριστουγένων με πολύ ενισχυμένους νοτιάδες οι οποίοι θα προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες.
 

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η περιορισμένη ορατότητα αλλά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στην Κεντρική και Νότια χώρα. Τα χιόνι θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1400 μέτρων στα ορεινά της Βόρειοδυτικής χώρας και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου.

Παρασκευή 24.12 (Παραμονή Χριστουγέννων)

Καιρικές συνθήκες:Αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται αρχικά για την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στην Ήπειρο τα νησιά του Βορείου Ιονίου την Δυτική Στερεά την Μακεδονία αλλά και την Θράκη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ηπειρωτικές περιοχές της Κεντρικής χώρας.. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι:Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 8 Beaufort.

Θερμοκρασία:H θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από 4 - 17 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 9-19 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 9-20 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 12-23 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 13-22 βαθμούς Κελσίου

Σάββατο 25.12 (Χριστούγεννα)

Καιρικές συνθήκες: Νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε τα Χριστούγεννα στην Δυτική και την Βόρεια χώρα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα δίνουν κατα περιόδους λίγες ασθενείς βροχές σε ηπειρωτικές περιοχές της Κεντρικής χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της Ηπέιρου με υψόμετρο από 1400 μέτρα και ψηλότερα.

Άνεμοι:Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία:H θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από 2 - 13 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 7-15 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 8-15 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 10-18 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 11-18 βαθμούς Κελσίου

Κυριακή 26.12 (Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων)

Καιρικές συνθήκες: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα Δυτικά στα Βόρεια αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου . Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε περιοχές της Κεντρικής χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ορεινές σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας με υψόμετρο από τα 1400 μέτρα και πάνω.

Άνεμοι:Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία:H θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από 2 - 12 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 7-14 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 7-15 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 10-17 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 10-17 βαθμούς Κελσίου

Πηγή: meteo-news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags