Facebook Pixel Αγγλία: Αποκάλυψη! Αγιορείτης "συμβούλεψε" τον Κάρολο για καρκίνο
Life
| 2024-02-28 17:30:00

Αποκάλυψη στη βρετανική Telegrap! Αγιορείτης "συμβούλεψε" τον Κάρολο για τον καρκίνο

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη στη βρετανική Telegrap! Αγιορείτης "συμβούλεψε" τον Κάρολο για τον καρκίνο

Ο Βασιλιάς της Αγγλίας στράφηκε προς τον Έλληνα Ορθόδοξο μοναχό μετά τη διάγνωση καρκίνου

Σύμφωνα με την Victoria Ward,  Deputy Royal Editor της βρετανικής telegraph.co.uk  (26 Φεβρουαρίου 2024) ο Βασιλιάς ζήτησε υποστήριξη από ένα «Έλληνα Ορθόδοξο μοναχό όταν έμαθε για τη διάγνωση καρκίνου. Λέγεται ότι ο μονάρχης στράφηκε στον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για πνευματική συμβουλή μετά  τη διάγνωση της υγείας του»  η οποία και τον ανάγκασε να αναβάλει όλα του τα δημόσια καθήκοντα.

Το δημοσίευμα προχωρεί και αναφέρει ότι αμφότεροι είχαν ξεκινήσει μια φιλία προς το τέλος της δεκαετίας του1990,  όταν ο Βασιλιάς επισκέφθηκε πολλές φορές  τον Γέροντα Εφραίμ στο μοναστήρι του Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος στην Ελλάδα.

«Ναι, έχει επικοινωνήσει μετά τη διάγνωση και πιστεύω θα το ξεπεράσει. Ο Κάρολος έχει μια πνευματική ζωή» δήλωσε ο Γέροντας Εφραίμ σε μια ελληνική εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό.

Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Βασιλιάς επισκέφθηκε το μοναστήρι Βατοπεδίου (10ου αιώνα) οκτώ φορές και μάλιστα έχει το δικό του μέρος (δωμάτιο) εκεί.

Τρείς από τις επισκέψεις ήταν μεταξύ της άνοιξης το 2003 και το Μάιο του 2004.

Ο βασιλιάς διατηρεί μια βαθιά γοητεία  για όλες τις θρησκείες από το Ισλάμ στο Βουδισμό και εργάστηκε να φέρει όλους τους διάφορους θρησκευτικούς ηγέτες μαζί, έγραψε το βρετανικό δημοσίευμα. Και πρόσθεσε ότι ο πατέρας του ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε βαφτιστεί στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία παρόλο που στράφηκε στην Αγγλικανική Εκκλησία προτού παντρευτεί τη Πριγκίπισσα Ελισάβετ (αργότερα Βασίλισσα Ελισάβετ μητέρα του Κάρολου).

Και ότι ήταν το ενδιαφέρον του Κάρολου για την Ορθόδοξη Εκκλησία που τον έκανε να μιλήσει εναντίον της  καταδίωξης  των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags