Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι σώζει το «τομάρι» της η Μέρκελ
Life
| 2018-07-06 12:27:00

Έτσι σώζει το «τομάρι» της η Μέρκελ

Έτσι σώζει το «τομάρι» της η Μέρκελ

Ο Κουρτς προωθεί κλείσιμο του δρόμου της Μεσογείου.

 

Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία κατέληξαν χθες Πέμπτη σε συμφωνία για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν με την υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου για τη μετανάστευση ως το τέλος του έτους.

Με τη δισέλιδη συμφωνία, η οποία επετεύχθη έπειτα από μια σύντομη συνάντηση στο ιστορικό κτίριο του Ράιχσταγκ, τερματίζεται μια διαμάχη που απείλησε με πτώση την κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και οι Σοσιλαδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επιστροφής των μεταναστών που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ, όμως μόνο μετά την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις εν λόγω χώρες.

Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου προβλέπει τη σύναψη συμφωνίας κυρίως με την Ιταλία και την Ελλάδα, τις βασικές χώρες εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWPOST

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags