06/07/18 - 12:27

Έτσι σώζει το «τομάρι» της η Μέρκελ

Ο Κουρτς προωθεί κλείσιμο του δρόμου της Μεσογείου.  

Έτσι σώζει το «τομάρι» της η Μέρκελ
443views 0shares

Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία κατέληξαν χθες Πέμπτη σε συμφωνία για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν με την υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου για τη μετανάστευση ως το τέλος του έτους.

Με τη δισέλιδη συμφωνία, η οποία επετεύχθη έπειτα από μια σύντομη συνάντηση στο ιστορικό κτίριο του Ράιχσταγκ, τερματίζεται μια διαμάχη που απείλησε με πτώση την κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και οι Σοσιλαδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επιστροφής των μεταναστών που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ, όμως μόνο μετά την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις εν λόγω χώρες.

Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου προβλέπει τη σύναψη συμφωνίας κυρίως με την Ιταλία και την Ελλάδα, τις βασικές χώρες εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWPOST


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ