16/03/18 - 15:01

Παγκόσμιο deal για Σαββίδη, τεράστια επιχειρηματική επιτυχία - Πώληση ύψους 1,6 δισ. δολάρια!

«Παραμιλάει» ολόκληρος ο πλανήτης.

Sportdog Team
Παγκόσμιο deal για Σαββίδη, τεράστια επιχειρηματική επιτυχία - Πώληση ύψους 1,6 δισ. δολάρια!
18.255views 0shares

Το πλειοψηφικό πακέτο της Donskoy Tabak (DT), συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, αλλά και κατ' επέκταση τη Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ), εξαγόρασε η Japan Tobacco Inc (JT).

Η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2018 και θα αποφέρει 1,6 δισ. δολάρια στον ομογενή επιχειρηματία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Japan Tobacco, «η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας.  Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας.  Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια» σχολίασε ο Mutsuo Iwai, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου.

Στην Ελλάδα, η JTI, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco, διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά από τη δεκαετία του '80 και σήμερα κατέχει μερίδιο αγοράς 22,7%.  Η JTI Hellas έχει παράλληλα και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.  Η εταιρεία συνεισφέρει περίπου το 1,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας (το 2017:  640 εκατομμύρια ευρώ από ΕΦΚ & ΦΠΑ καπνού), ενώ υποστηρίζει και την τοπική οικονομία αγοράζοντας το 25% της συνολικής εγχώριας παραγωγής καπνού.

Η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ καταδεικνύει τη δέσμευση της JTI για την Ελλάδα και ενισχύει τη δεύτερη θέση της εταιρείας στην αγορά, με επιπλέον μερίδιο αγοράς 3%.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ NEWPOST


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ