Facebook Pixel Γυρίζει μπούμερανγκ για Μπάιντεν η δίωξη κατά Τραμπ! Σεξ, ψέματα και εκλογές
Life
| 2023-04-08 19:28:00

Γυρίζει μπούμερανγκ για Μπάιντεν η δίωξη κατά Τραμπ! Σεξ, ψέματα και εκλογές

του Γεωπόλδου
Γυρίζει μπούμερανγκ για Μπάιντεν η δίωξη κατά Τραμπ! Σεξ, ψέματα και εκλογές

Η νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών, αποτυπώνει το κλίμα του νέου εκκολαπτόμενου διχασμού, που θα χαρακτηρίσει την επερχόμενη προεκλογική καμπάνια στις ΗΠΑ.

Μπούμερανγκ για το Δημοκρατικό Κόμμα και τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν απειλεί να γυρίσει η υπόθεση της δίωξης για 34 κακουργήματα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών, αποτυπώνει το κλίμα του νέου εκκολαπτόμενου διχασμού, που θα χαρακτηρίσει την επερχόμενη προεκλογική καμπάνια στις ΗΠΑ. Το 84% των Δημοκρατικών πιστεύει πως οι κατηγορίες κατά του Τραμπ είναι στοιχειοθετημένες, έναντι μόλις 16% των Ρεπουμπλικανών.

Κατά περίπου 40% οι Ρεπουμπλικανοί δηλώνουν πως η υπόθεση αυτή τους ωθεί να ψηφίσουν τον Τραμπ το 2024, ενώ το 12% δηλώνει πως είναι λιγότερο πιθανό να τον ψηφίσει. Μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του ο Τραμπ διευρύνει τη διαφορά από τον επικρατέστερο ως αντίπαλό του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις. Ο Τραμπ συγκεντρώνει πλέον το 58% της υποστήριξης των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων έναντι 48% μόλις μία εβδομάδα πριν, όταν έγινε γνωστό πως θα προσαχθεί σε δικαστήριο του Μανχάταν. Ο Ρον ΝτεΣάντις συγκεντρώνει το 21%.

Ακόμη και φιλικά προς τους Δημοκρατικούς ΜΜΕ, όπως το CNN, διερωτώνται για τη σκοπιμότητα των διώξεων αυτών. «Η δωροδοκία για την εξασφάλιση σιωπής δεν είναι παράνομη. Αλλά ο Μπραγκ, Δημοκρατικός, θεωρεί πως ο Τραμπ παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία για να αποκρύψει τις πληρωμές. Κανονικά τέτοιες παραβάσεις θα θεωρούνταν απλώς παραπτώματα. Αλλά ο Μπραγκ υπέθεσε πως πρέπει να ασκήσει δίωξη για κακούργημα αν μαγειρεύτηκαν τα βιβλία προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς που έχει σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του 2016» αναφέρει το CNN σε εκτενή του ανάλυση.

«Πολλοί ενδεχομένως θα αναρωτηθούν», συνεχίζει, «το αν η παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να καλυφθεί μία υποτιθέμενη σχέση πολλά χρόνια πριν από τις εκλογές του 2016 δικαιολογεί πραγματικά το ετεροχρονισμένο πολιτικά βήμα να κατηγορηθεί ένας πρώην πρόεδρος για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία».

Αντί για τις όντως πολιτικές, πιθανόν και ποινικές ευθύνες του Τραμπ για το πρωτοφανές επεισόδιο της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο το 2021 και των υπόγειων σχέσεων με ακροδεξιές οργανώσεις λευκών εθνικιστών, επιστρατεύεται το… σεξ ως ποινικό αδίκημα που θα μπορούσε να κόψει τον δρόμο του Τραμπ προς τον Λευκό Οίκο.

Η προεκλογική καμπάνια που θα αρχίσει το 2024 στις ΗΠΑ προβλέπεται όντως «σουρεαλιστική»…

 

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags