Facebook Pixel Μήνυμα Γεραπετρίτη για Μπελέρη! "Καμία παραχώρηση σε θέματα κράτους δικαίου"
Life
| 2023-12-23 06:35:00

Μήνυμα Γεραπετρίτη για Μπελέρη! "Καμία παραχώρηση για τα δικαιώματα της μειονότητας"

του Γεωπόλδου
Μήνυμα Γεραπετρίτη για Μπελέρη! "Καμία παραχώρηση για τα δικαιώματα της μειονότητας"

Θετικό βήμα η παραδοχή Ράμα για την εκλογή Μπελέρη, παραδέχτηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου και τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού έγινε ένα βήμα για την αποδοχή της εκλογής του Φρέντι Μπελέρη, αλλά απαιτείται ακόμη ένα βήμα, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του  στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

«Πράγματι, υπήρξε ένα θετικό βήμα εκ μέρους του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε επί της αρχής ότι έχουμε ένα νέο δήμαρχο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσει από την άσκηση των καθηκόντων ο πρώην δήμαρχος Γκόρο. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε κατά πόσο οι επόμενες ενέργειες είναι συμβατές με εκείνα τα οποία έχουμε θέσει ως όρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

 

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως για πρώτη φορά ο Έντι Ράμα απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών και απεκάλεσε ρητά τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο. Προσέθεσε πως ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος και υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αντικαταστηθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία, κ. Γκόρο».

Αναφερθείς στην απόφαση του δικαστηρίου της Αλβανίας για θέματα διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, επισήμανε ότι διέλαβε διάφορες σκέψεις, μεταξύ των οποίων ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας και ότι αυτή τη στιγμή ο περιορισμός του σε καθεστώς προσωρινής κράτησης τον εμποδίζει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα, και ότι δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα δημάρχου ο πρώην δήμαρχος Γκόρο.

Για τα ελληνοτουρκικά υπήρξε ιδιαίτερη εκτενής αναφορά, με τον κύριο Γεραπετρίτη να επισημαίνει ότι η επιτυχία του ελληνοτουρκικού διαλόγου εξαρτάται από το πόσο καλά είναι οργανωμένος. Επίσης, χαρακτήρισε την Διακήρυξη των Αθηνών το πρώτο κείμενο φιλίας και συνεργασίας μετά από 93 χρόνια.
Τέλος ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως ζητήματα κυριαρχίας, αποστρατικοποίησης, γκρίζων ζωνών, μειονοτήτων η Ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται να συζητήσει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags