Facebook Pixel Αποκαλυπτικό βίντεο! Η κατάσταση της φρεγάτας "Ύδρα" μετά την 1η εμπλοκή
Life
| 2024-03-18 23:22:00

Αποκαλυπτικό βίντεο! Η κατάσταση της φρεγάτας "Ύδρα" μετά την πρώτη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα

του Γεωπόλδου
Αποκαλυπτικό βίντεο! Η κατάσταση της φρεγάτας "Ύδρα" μετά την πρώτη εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα

Διακρίνεται η ελληνική φρεγάτα καθώς συνοδεύει εμπορικό πλοίο στα στενά Μπαμπ Αλ Μάντεμπ ή αλλιώς στην «Πύλη των Δακρύων».

Αποκαλυπτικό βίντεο από την φρεγάτα ΥΔΡΑ μετά την πρώτη της εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσας κατά δύο drone των Χούθι ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον επίσημο λογαριασμό της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» στο Χ.

Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται μια από πλέον επικίνδυνες διότι πρόκειται για το πιο κοντινό σημείο των στενών με τις ακτές της Υεμένης.

Σε ορισμένα της σημεία, η απόσταση από τις ακτές είναι μόλις 26 χιλιόμετρα.

Στο βίντεο μπορεί κάποιος να διακρίνει το 5 ιντσών πυροβόλο, με το οποίο επιχείρησε η φρεγάτα κατά μη επανδρωμένης απειλής (drone) την περασμένη εβδομάδα, αποτρέποντάς το να πλησιάσει πιο κοντά.

Διακρίνεται επίσης το σύστημα Phalanx, το αξιόπιστο όπλο εγγύς προστασίας του πλοίου, το ραντάρ του οποίου μπορεί να σκανάρει σε αποστάσεις έως και 15 χλμ

Προ δύο ημερών η φρεγάτα έδεσε για ανεφοδιασμό στο λιμάνι του Τζιμπουτί και σήμερα, πιθανώς τις νυχτερινές ώρες, θα αποπλεύσει εκ νέου για ακόμη ένα δεκαήμερο εν πλω, στη διάρκεια του οποίου το πλήρωμά της θα βρίσκεται σε εγρήγορση.

Να σημειωθεί ότι η φρεγάτα θα απομακρυνθεί από τις ακτές σε απόσταση άνω των 300 ναυτικών μιλίων ώστε να παραλάβει την εμπορική αρμάδα και να την συνοδεύσει με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags