Facebook Pixel Οι Τούρκοι απειλούν τα ελληνικά δελφίνια!
Life
| 2024-04-13 18:15:00

Οι Τούρκοι απειλούν τα ελληνικά δελφίνια!

του Γεωπόλδου
Οι Τούρκοι απειλούν τα ελληνικά δελφίνια!

Τί κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα θαλάσσια πάρκα;

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σπάζοντας μια σιωπή σχεδόν ενός έτους, με ύφος μάλιστα που θύμιζε την προ σεισμών ρητορική του προέβη σε μια μεταμεσονύκτια περίεργη ανακοίνωση. Τι είδους ανακοίνωση ήταν αυτή; Προειδοποιούσε την Ελλάδα να μην αξιοποιήσει τη δέσμευσή της για την κήρυξη θαλασσίων πάρκων στο Αιγαίο. Και συγκεκριμένα μεταξύ Μήλου και Νισύρου. Μια ανακοίνωση που εξέπληξε τους πάντες αφού ακόμα δεν είχαν καν οριοθετηθεί αυτά τα θαλάσσια πάρκα.

Με δεδομένο ότι στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Μήλου κυκλοφορούν τόσο παιχνιδιάρικα δελφίνια, όσο και φώκιες μονάχους-μονάχους που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με τέτοιες ανακοινώσεις σκοπεύει να μην τα αφήσει σε ησυχία και σε διεθνή προστασία.

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν ακαριαία και επικριτική προς την Άγκυρα που κατηγορήθηκε ότι πολιτικοποίησε ένα καθαρά περιβαλλοντικό ζήτημα. Και βεβαίως η Αθήνα σημειώνει ότι η Ελλάδα θα ασκήσει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, αυτό που σίγουρα θα πρέπει να παρατήρησαν οι Τούρκοι ήταν η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, εδώ στην Αθήνα. Εκτός από τον προεδρικό πρώην απεσταλμένο για το κλίμα Τζον Κέρι αναμένεται να είναι παρούσα και η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τους Ωκεανούς και τις Διεθνείς Περιβαλλοντικές και Επιστημονικές Υποθέσεις Jennifer R. Littlejohn, η οποία με την παρουσία της κατέδειξε την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ για τα βιώσιμα ωεκάνια οικοσυστήματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags