Facebook Pixel Ντάισελμπλουμ: Τα φώτα στρέφονται στην ελληνική Βουλή
Life
| 2015-07-13 10:29:00

Ντάισελμπλουμ: Τα φώτα στρέφονται στην ελληνική Βουλή

Ντάισελμπλουμ: Τα φώτα στρέφονται στην ελληνική Βουλή

Συνέντευξη Τύπου μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.
 

Στη συμφωνία που κατέληξε η μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως στη συνεδρίαση εξετάστηκαν όλα τα θέματα που βρέθηκαν στο τραπέζι, ενώ χαρακτήρισε κομβικό σημείο το ζήτημα της εμπιστοσύνης.

Συμφωνήσαμε επί πολλών ζητημάτων, ανέφερε και μίλησε για επιπλέον προσπάθεια από πολλές πλευρές για να επανέλθει η Ελλάδας σε τροχιά. Ο ίδιος έκανε λόγο για σημείο στο κείμενο των συμπερασμάτων, πάνω στα οποία θα πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο να νομοθετήσει, καθώς και για σημεία που αναφέρουν ότι πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω οι ελληνικές προτάσεις.

Αναφορά έκανε και στο Ταμείο όπου θα γίνει η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και θα υπάρχει η αξιοποίηση τους. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για ζητήματα χρέους και για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, όπως εξήγησε.

«Θα χρειαστούν περίπου 25 δισ. ευρώ για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Έκανε επίσης αναφορά στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα. «Από την Ελλάδα τώρα θα υπάρχει την Τρίτη και την Τετάρτη νομοθεσία τόσο όσον αφορά το σύνολο αυτής της νομοθεσίας και για τα προαπαιτούμενα. Αφού γίνει αυτό θα υπάρξει ένα Eurogroup που θα εκκινήσει τις διαδικασίες στα υπόλοιπα εθνικά κοινοβούλια».

«Αφού τα θέματα αυτά θα έχουν αντιμετωπιστεί, θα έχουμε μια επίσημη απόφαση ώστε να ξεκινήσουν οι επίσημές διαπραγματεύσεις και οι θεσμοί θα διαπραγματευτούν σε αυτό το επίπεδο. Θα είναι και πάλι μια κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της συμφωνίας», συνέχισε.

Τις επόμενες ημέρες, τα φώτα εστιάζονται στην ελληνική Βουλή και στη συνέχεια στα υπόλοιπα εθνικά κοινοβούλια ώστε να δοθεί η εντολή, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags