Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός με τον Ιβάν Σαββίδη και κατηγορίες δωροδοκίας - «Τρελάθηκε» το αφεντικό του ΠΑΟΚ, έτσι απαντά
Life
| 2018-07-16 22:09:00

Χαμός με τον Ιβάν Σαββίδη και κατηγορίες δωροδοκίας - «Τρελάθηκε» το αφεντικό του ΠΑΟΚ, έτσι απαντά

Χαμός με τον Ιβάν Σαββίδη και κατηγορίες δωροδοκίας - «Τρελάθηκε» το αφεντικό του ΠΑΟΚ, έτσι απαντά

Περιπέτειες για τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου.

Συνέχεια στις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ ότι Έλληνας επιχειρηματίας δωροδόκησε πολίτες στην ΠΓΔΜ για να προκαλέσουν αναταραχή και να εμποδίσουν την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, δίνει ο ιστότοπος Buzzfeed, αναφέροντας πως πρόκειται για τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Απαντά με αγωγές η πλευρά του κ. Σαββίδη.

Το δημοσίευμα

Κατά το Buzzfeed το οποίο επικαλείται στοιχεία των ανακριτών από την ΠΓΔΜ, ο Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να έδωσε περί τα 350.000 δολάρια για να εκτροχιάσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με έγγραφα του Σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είδε τόσο ο αμερικανικός ιστότοπος, όσο και η συνεργαζόμενη ΜΚΟ Organized Crime and Corruption Reporting Project οι πληρωμές έγιναν σε πολιτικούς από τη γειτονική χώρα, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων καθώς επίσης και σε οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων, οι οποίοι προσφάτως συμμετείχαν σε επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύντομα αφότου υπεγράφη η συμφωνία, συνεχίζει το δημοσίευμα, περί τους 1500 διαδηλωτές προκάλεσαν ταραχές στους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και από την Ελλάδα και παραθέτει την απάντηση της Μόσχας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας.

Κατά τους ερευνητές της ιστοσελίδας που επικαλούνται έγγραφα του Σκοπιανού ΥΠΕΣ, ο κ. Σαββίδης φέρεται να μετέφερε κεφάλαια στην ΠΓΔΜ σε μια σειρά από πληρωμές.  Κάποια μεταφέρθηκαν  σε μετρητά και πέρασαν παράνομα από τα ελληνικά σύνορα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι που δεν διευκρινίζονται. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Buzzfeed αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί δέκτες των πληρωμών αυτών ήταν οργανωμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων και έλαβαν μέρος σε βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ. Ένας εκ των συλληφθέντων, οπαδός της ομάδας εφέρετο να επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι έλαβε χρήματα από τον Σαββίδη.

Οι εν λόγω οργανωμένοι οπαδοί έχουν σχέσεις με το VMRO-DPMNE, του πρώην πρωθυπουργού Νικολά Γκρουέφσκι που αντιτίθεται στη συμφωνία. Ιδιοκτήτης της Βαρντάρ είναι ο επιχειρηματίας Σεργκέι Σαμσονένκο, ο οποίος έζησε όπως και ο Σαββίδης στο Ροστόφ της Ρωσίας. Τώρα ζει στα Σκόπια και έχει είναι πρόξενος επί τιμή της Ρωσίας στην πόλη Μπίτολα.

Προαναγγέλλει αγωγή ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε σε απάντησή του: «Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags