Facebook Pixel "Τι δουλειά έχουμε εμείς;"
Life
| 2011-08-24 10:30:00

"Τι δουλειά έχουμε εμείς;"

"Τι δουλειά έχουμε εμείς;"

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης αρνήθηκε ότι υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στην απόφαση για Βόλο και Καβάλα. "Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ αποφασίζουν για την έναρξη".

Ο κ. Νικητιάδης μίλησε στο ραδιόφωνο του "Sentra" και αρνήθηκε ότι υπήρξε δάχτυλος της κυβέρνησης για τον αφανισμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι είναι στο χέρι της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ η έναρξη του πρωταθλήματος.

Σχετικά με το αν επρόκειτο για πολιτική απόφαση, είπε: "Είναι η βούληση της πολιτείας να προχωρήσει σε εξυγίανση και εκκαθάριση του ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα όργανα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί παρέμβαση στην ΕΕΑ.

Αν στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν λειτούργησαν τα αρμόδια όργανα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τότε κακώς. Εγώ πιστεύω ότι τώρα λειτούργησαν με απόλυτη ανεξαρτησία, εξέτασαν όλα τα έγγραφα που τους προσκόμισαν και από ό,τι πληροφορήθηκα όχι χωρίς κόπο. Δηλαδή βασάνισαν την υπόθεση. Επιτέλους η πολιτεία κινείται, έθεσε τα συντεταγμένα όργανα στο καθήκον τους για να λειτουργήσουν".

Για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο Γ. Νικητιάδης, ανέφερε: "Αυτό είναι αρμοδιότητα της SuperLeague ή της ΕΠΟ. Πιστεύω έχουν την ωριμότητα να κρίνουν αν πρέπει να ξεκινήσει ή όχι το πρωτάθλημα.

Αν εγώ παρευρισκόμουν ενώπιον 6,8, 10 δικαστικών εκκρεμοτήτων σίγουρα θα το σκεφτόμουν και θα έπαιρνα τις αποφάσεις μου ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο τώρα δεν το ξέρουμε ακόμη.

Θα το δουν όμως τα αρμόδια όργανα και πιστεύω θα πράξουν ανάλογα. Δεν είναι και κάτι τραγικό να μην ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτό που θέλει είναι να δει ένα καθαρό ποδόσφαιρο".

Εξάλλου, για τα επεισόδια στον Βόλο σχολίασε: "Ας ελπίσουμε ότι πολύ γρήγορα αυτά θα ξεχαστούν, να μην αφήσουν μαύρες εικόνες, γιατί πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags