Facebook Pixel Sportdog.gr | O 15χρονος που έχασε μία social media αυτοκρατορία μέσα σε ένα βράδυ
Life
| 2019-12-07 18:24:00

O 15χρονος που έχασε μία social media αυτοκρατορία μέσα σε ένα βράδυ

Sportdog Team
O 15χρονος που έχασε μία social media αυτοκρατορία μέσα σε ένα βράδυ

Η άνοδος και η πτώση του Rowan Winch, του νεότερου entrepreneur στον πλανήτη.

Ξύπνημα στις 6 ώρα το πρωί. Γρήγορο search για αστεία memes που θα φέρουν πολλά reactions. Ασταμάτητο ποστάρισμα στα social media σε τέτοιους ρυθμούς ώστε να φτάσει τα 100 posts καθημερινά (σημαντική σημείωση: Οι επαγγελματικές σελίδες εφημερίδων πολλές φορές δεν ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό). Εκατομμύρια followers, δεκάδες εκατομμύρια καρδούλες και λεφτά, πολλά λεφτά. Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά στον υπότιτλο του άρθρου τους οι New York Times: "O Rowan Winch είναι 15 χρονών. Είναι επιχειρηματίας".

Καθημερινά βλέπουμε εφήβους όπου το smarthphone έχει γίνει προέκταση του χεριού τους. Μικρούς μάγους των social media με μία στρατιά από followers που πίνουν νερό στο όνομά τους. Μικρομέγαλα captions και αυτοπροβολή σε βαθμό που οι παλιότεροι μπαίνουμε σε σκέψεις για το που ακριβώς οδεύει η κοινωνία μας. Στον αντίποδα όλων αυτών, υπάρχουν κι εκείνα τα μοναχικά παιδιά που παρότι δεν είναι επιτυχημένα κοινωνικά βρίσκονται όλη μέρα κολλημένα σε μία οθόνη. Η εμμονή με την τεχνολογία θερίζει στις μικρές ηλικίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rowan (@yslrowan) on

Ο Rowan Winch, όμως, δεν φαίνεται να είχε κάποια παθολογική και άρρωστη σχέση με τα social media. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, είχε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο για να κατακτήσει το ιντερνετικό σύμπαν. Τα κατάφερε, έφτιαξε μία μικρή αυτοκρατορία, μόνο και μόνο για να τη δει να γκρεμίζεται σε ένα μόλις βράδυ.


Ο συγκεκριμένος λογαριασμός -ο Winch είναι ιδιοκτήτης/διαχειριστής πολλών διαφορετικών σελίδων- έφτασε να αριθμεί 1,2 εκ. (!) followers.


Ο νεαρός Winch είναι συνεχώς online. Σε αντίθεση όμως με άλλους συνομήλικούς του δεν χάνει τον χρόνο του. Για τον Rowan, o χρόνος είναι χρήμα - ή μάλλον πιο σωστά ο χρόνος μεταφράζεται σε posts που προκαλούν reactions και φέρνουν followers, κάτι που μοιραία οδηγεί στο μαγικό σεντούκι με τα λεφτά. Η ιδέα του να φτιάξει έναν λογαριασμό στο ίντερνετ με όνομα @Zuccccccc, ως ευθεία παραπομπή στον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, ήταν ένα κανονικό χρυσωρυχείο. Απλά όχι ακριβώς με τον τρόπο που το καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rowan (@yslrowan) on

Οι αριθμοί τρομάζουν. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός -ο Winch είναι ιδιοκτήτης/διαχειριστής πολλών διαφορετικών σελίδων- έφτασε να αριθμεί 1,2 εκ. (!) followers. Οι παράλληλες οικονομικές δραστηριότητές του κάποια στιγμή του απέφεραν περίπου 10 χιλιάδες δολάρια το μήνα. Καθόλου άσχημα για έναν 15χρονο έφηβο δηλαδή. Το Άγιο Δισκοπότηρο όμως για εκείνον αλλά κι όλους τους άλλους πιτσιρικάδες που αγωνίζονται στον σκληρό χώρο του influencing είναι κάτι άλλο. Το clout όπως λέγεται στην ιντερνετική αργκό. Η "πολιτική επιρροή" με άλλα λόγια που μπορεί κανείς να ασκήσει μέσα από τις διασυνδέσεις του.

ΠΗΓΗ: Esquire

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags