Facebook Pixel Sportdog.gr | Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Xbox Series X της Microsoft
Life
| 2020-01-18 04:33:00

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Xbox Series X της Microsoft

Sportdog Team
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Xbox Series X της Microsoft

Η νέα κονσόλα ετοιμάζεται να κατακτήσει τον πλανήτη στις χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2020.

Ο πόλεμος στον χώρο της κονσόλας συνεχίζεται για άλλη μία γενιά. Αφού η Sony νίκησε κατά κράτος τη Microsoft με το PlayStation 4, κερδίζοντας ξανά την κορυφή από το Xbox 360 που την είχε κατακτήσει λίγα χρόνια πιο πριν, ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα: Μέσα στο 2020 τόσο εκείνη όσο κι ο μεγάλος της αντίπαλος ετοιμάζουν το νέο τους χτύπημα.

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το PlayStation 5, έχουμε όμως περισσότερες πληροφορίες για το Xbox Series X, αφού η Microsoft φρόντισε μέσα από ανακοινώσεις της να ρίξει λίγο φως στο μυστήριο που το καλύπτει. Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την κονσόλα που φιλοδοξεί να οδηγήσει το gaming στη νέα του εποχή. Διαβάστε όσα λέει το Esquire:

Το σχήμα

Τετράγωνο, κατάμαυρο και ιδιαίτερα ψηλό. Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα του νέο Xbox θυμίζει επικίνδυνα πολύ tower από υπολογιστή παλιότερης γενιάς, έτσι αρκετοί χρήστες του ίντερνετ βρήκαν εύφορο έδαφος για να ειρωνευτούν μέσα από τα memes τους κάνοντας λόγο για κιβώτια. Μήπως, όμως, η Microsoft έκανε τη σωστή επιλογή τιμώντας την παράδοσή της και επενδύοντας παράλληλα στη νοσταλγία των gamers;

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ας ξεκινήσουμε από τα γενικά: Ναι, θα είναι ένα θηρίο. Προχωρώντας τώρα στις λεπτομέρειες, θα χρησιμοποιεί SSD (solid state drive) αντί για HDD (hard disk drive), οι χρόνοι του loading θα μειωθούν δραματικά ενώ η κονσόλα θα είναι ικανή να διαχειριστεί καλύτερα πολύ μεγαλύτερα και απαιτητικά games σε σχέση με τον προκάτοχό της, αφού θα "σηκώνει" 4Κ γραφικά μέχρι και 120 fps (σ.σ: frames το δευτερόλεπτο) και θα έχει τέσσερις φορές την υπολογιστική δύναμη του Xbox One X. Αυτό που διαφαίνεται, μέχρι στιγμής, είναι ότι η Microsoft δείχνει έτοιμη να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της στους υπολογιστές για να προικίσει κατάλληλα τη νέα υπερσύχρονη κονσόλα της.

Τα games

Στην αιχμή του δόρατος βρίσκουμε το εμβληματικό Halo Infinite καθώς και το νέο game με θέμα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που τιτλοφορείται Lord of the Rings: Gollum. Αν, όμως, υπάρχει ένα παιχνίδι που μέχρι στιγμής έχει εντυπωσιάσει, αυτό δεν είναι άλλο από το Senua's Saga: Hellblade 2, το οποίο δείχνει απλά φανταστικό. Τέλος, όπως έχει επιβεβαιώσει η Microsoft, η νέα κονσόλα θα είναι συμβατή με games του Xbox One ενώ κάποια από αυτά ίσως κυκλοφορήσουν ξανά αλλά σε βελτιωμένη έκδοση για το Xbox Series X.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι δεδομένο πως η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2020 - όπως, ακριβώς, δηλαδή και το PlayStation 5. Προφανώς και θα είναι δύο από τα καλύτερα δώρα που θα μπορείς να κάνεις σε 12 περίπου μήνες από τώρα στον εαυτό σου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags