11/01/19 - 12:20

Το νου σας όσοι γυμνάζεστε - Οι τρομακτικές συνέπειες που προκαλούν τα στεροειδή

Αν νομίζεις ότι τα φάρμακα που βελτιώνουν τις επιδόσεις σου στο γυμναστήριο κάνουν κακό, μάθε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Sportdog Team
Το νου σας όσοι γυμνάζεστε - Οι τρομακτικές συνέπειες που προκαλούν τα στεροειδή
655views 0shares

Εάν είσαι ένας σχετικά νέος γυμναζόμενος με βάρη και παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειές σου δεν βλέπεις τους μυς σου να αυξάνουν όσο το φανταζόσουν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μυαλό σου τριβελίζει η ιδέα να δοκιμάσεις κάτι πιο δραστικό από το ρόφημα πρωτεΐνης, αλλά παράλληλα -το γνωρίζεις καλά- το ίδιο απαγορευμένο, παράνομο και επιβλαβές με την «πρέζα».

Η λογική είναι ίδια: σύριγγα, δόση, ένεση, «φτιάξιμο». Και ο πειρασμός μεγάλος, ιδίως όταν βλέπεις άλλα άτομα στο γυμναστήριο να καυχώνται για τις επιδόσεις τους και να γιγαντώνουν το σώμα τους μετά από κάθε χρήση.

Η αλήθεια είναι ότι τα στεροειδή τα βρίσκεις πλέον εύκολα παντού. Και σε αντίθεση με παλαιότερα, όπου συστηματικοί χρήστες ήταν bodybuilders και αθλητές, σήμερα ο κάθε απλός γυμναζόμενος πέφτει στο λούκι της χρήσης χωρίς καμία ιατρική καθοδήγηση.

Τι σημαίνει αυτό με δυο λέξεις;

«Κίνδυνος - Θάνατος»

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Endocrine Reviews, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 20% των ανδρών που προπονούνται ερασιτεχνικά με βάρη έχουν λάβει κάποιους είδους αναβολικό σκεύασμα με στόχο ταχύτερες μυϊκές απολαβές. Αλλά επειδή αυτά τα φάρμακα είναι δημοφιλή, δεν σημαίνει ότι είναι λογικό να τα δοκιμάσεις κι εσύ.

Διάβασε παρακάτω τις 6 χειρότερες συνέπειες που δημιουργούν στην υγεία σου τα στεροειδή, όπως καταγράφονται στην σχετική μελέτη.

Τα αντιαισθητικά προβλήματα:

Η επίσημη αναφορά των ειδικών ερευνητών του New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine σημειώνει ότι τα στεροειδή αναγκάζουν τους αδένες να παράγουν περισσότερα έλαια φράζοντας τους πόρους του δέρματος σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργούν έντονη ακμή και ουλές. «Εκείνος ο άντρας που είναι γεμάτος πυώδη σπυράκια σε όλο το σώμα του, είναι κατά 70% πιθανό να είναι χρήστης στεροειδών ουσιών», λένε οι επιστήμονες της μελέτης.

Επίσης, η δραστική, αλλά αφύσικη παραγωγή τεστοστερόνης μετά από χρήση στεροειδών προκαλεί ραδγαία αραίωση μαλλιών μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός συστηματικής χρήσης. Το επόμενο στάδιο είναι η μόνιμη αλωπεκία, τονίζουν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ