Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτά είναι τα καλύτερα fitness apps
| 2019-12-10 20:38:00

Αυτά είναι τα καλύτερα fitness apps

Sportdog Team
Αυτά είναι τα καλύτερα fitness apps

Ο personal trainer που αναζητούσες βρίσκεται στο κινητό σου.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, το κινητό τηλέφωνο μέσα στο γυμναστήριο χρησίμευε για να ακούς μουσική στα ακουστικά ή για να ανεβάζεις φωτογραφίες σου δείχνοντας στον κόσμο πόσο σκληρά προπονείσαι. Από σήμερα, σύμφωνα με το Esquire, το τηλέφωνό σου είναι ένας φορητός personal trainer, ο οποίος μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα: από πιστοποιημένα και ασφαλή προγράμματα προπόνησης έως συμβουλές διατροφής και από διαδραστικά workouts μέχρι και εξειδικευμένες κατευθύνσεις για το είδος γυμναστικής που ταιριάζει γάντι στοn χαρακτήρα σου ή τοn σωματότυπό σου.

Αντί, λοιπόν να έχεις το κινητό στο χέρι για να χαζεύεις, προτιμότερο είναι να κατεβάσεις αυτές τις εφαρμογές και να κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό σου: να μεγιστοποιήσεις θεαματικά τη φυσική σου κατάσταση προπονούμενος με σωστή καθοδήγηση.

FiiT

Καλύτερο για: home fitness

Μπορείς να σκεφτείς το FiiT ως το Netflix των εφαρμογών προπόνησης. Φιλοξενεί μια ατελείωτη βιβλιοθήκη από υψηλής ποιότητας βίντεο με ασκήσεις και προγράμματα που μπορείς να εκτελέσεις ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.  Υπεύθυνοι για την εφαρμογή FiiT είναι μια ομάδα από κορυφαίους προπονητές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ο πρώην επαγγελματίας παίκτης ράγκμπι Lawrence Price ή ο celebrity personal trainer Matt Roberts. Η εφαρμογή συνδέεται επίσης με ένα θωρακικό ιμάντα παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας, ενσωματώνοντας σε πραγματικό χρόνο ένα πλήθος στατιστικών στοιχείων στην οθόνη του κινητού.

Centr

Καλύτερο για: χτίσιμο μυών

Θέλεις να φτιάξεις σωματοδομή σαν του Thor; Τότε, προπονήσου σαν τον Thor. Το Centr είναι μια νέα εφαρμογή που δημιούργησε ο ηθοποιός που τον υποδύεται, ο Chris Hemsworth, ο οποίος συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα των ειδικών του Χόλιγουντ πάνω σε θέματα γυμναστικής, υγείας και διατροφής. Τα προγράμματα της εφαρμογής προσαρμόζονται σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από ήπιες ρουτίνες τόνωσης των μυών καταλήγοντας προοδευτικά σε μια σειρά από έντονες προπονήσεις για μυική υπερτροφία επιπέδων Thor. Τα διατροφικά προγράμματα είναι επίσης απλά, κατανοητά,  χρηστικά και κατάλληλα προσαρμοσμένα σε κάθε άτομο, ακόμη και για vegans. 

Freeletics

Καλύτερο για: προπόνηση με το σωματικό βάρος

Αν το μόνο που σε εμποδίζει να αναβαθμίσεις την φυσική σου κατάσταση είναι το κόστος της συνδρομής σε ένα γυμναστήριο, τότε η εφαρμογή Freeletics είναι η απάντηση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εικονική εφαρμογή personal training, με έμφαση στις ασκήσεις και τις προπονήσεις που δεν χρειάζονται κανένα εξοπλισμό, παρά μόνο το ίδιο το σωματικό σου βάρος. Διαθέτοντας περισσότερες από 900 παραλλαγές προπονήσεων, οι οποίες μπορούν να φιλτραριστούν ανάλογα με τη διάρκεια, το μέρος του σώματος και τους στόχους, η εφαρμογή μπορεί να προσαρμοστεί για οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης και να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλής ποιότητας.

Alo Moves

Καλύτερο για: yoga fans

Αρχικά γνωστή ως μάρκα ενδυμάτων και αξεσουάρ γιόγκα, η Alo κυκλοφόρησε πρόσφατα την πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή αφιερωμένη εξ ολοκλήρου σε όλους τους φανατικούς της γιόγκα. Το Alo Moves φιλοξενεί πάνω από 2.000 βίντεο, τα οποία μεταμορφώνουν το κινητό σου σε τάξη γιόγκα με εκπαιδευτές παγκοσμίου φήμης. Το καλύτερο κομμάτι είναι το φίλτρο Alo's Class Finder, μέσα από το οποίο μπορείς να ταξινομήσεις ανά στυλ, δυσκολία, χρόνο και δάσκαλο, που ταιριάζουν ιδανικά στη διάθεσή σου και στο πρόγραμμα που θέλεις να ακολουθήσεις.

ClassPass

Καλύτερο για: ακύρωση της συνδρομής σου στο γυμναστήριο

Σε μόλις έξι χρόνια, το Classpass έχει φέρει επανάσταση στη βιομηχανία του fitness, δίνοντας προσιτή πρόσβαση σε μια σειρά βασικών συνεδριών και προγραμμάτων γυμναστικής που παρέχουν τα καλύτερα γυμναστήρια του κόσμου, χωρίς το παραμικρό κόστος συνδρομής. Κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό σου μπορείς να επιλέξεις το fitness club της αρεσκείας σου, και να ακολουθήσεις δωρεάν προπονήσεις και νέες πρακτικές εξάσκησης. Απ’ την άλλη, λειτουργεί και ως εργαλείο αναζήτησης των καλύτερων παροχών ανά γυμναστήριο σε σχέση με την τιμή τους, ώστε να κάνεις on line κράτηση για μια επόμενη συνεδρία στην φθηνότερη τιμή.  

Sweatcoin

Καλύτερο για: όσους χρειάζονται κάποια επιπλέον κίνητρα

Για όσους θέλουν να δραστηριοποιούνται σωματικά αλλά τους λείπει το κίνητρο, η συγκεκριμένη εφαρμογή μοιάζει το λοχία του στρατοπέδου, που σε παρακινεί να ασκηθείς, ακόμη και όταν δεν είσαι στο γυμναστήριο. Πώς; Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό του επιταχυνσιόμετρου του κινητού σου και του GPS, το Sweatcoin παρακολουθεί τις κινήσεις σου ανά πάσα ώρα και στιγμή, μετατρέποντας τα βήματα που κάνεις σε bitcoins, τα οποία μπορείς να εξαργυρώσεις σε συνεργαζόμενα αθλητικά καταστήματα. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο πολύ περπατάς, τρέχεις ή χορεύεις κάθε μέρα, τόσο γεμίζεις το πορτοφόλι σου με ψηφιακά σεντς.

MyFitnessPal

Καλύτερο για: οργάνωση γευμάτων και διαχείριση βάρους

Όπως κάθε καλός personal trainer θα σου πει, η απώλεια βάρους έχει να κάνει  20% με την άσκηση και 80% με τη διατροφή. Το MyFitnessPal λύνει αυτό το πρόβλημα δίνοντάς σου τη δυνατότητα να καταγράφεις τα γεύματα που καταναλώνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να υπολογίζεις τις συνολικές θερμίδες σε σχέση με τον καθημερινό στόχο σου. Με βάση αυτή τη λογική, η εφαρμογή σου παρέχει τη δυνατότητα να αντικαθιστάς κάθε θερμιδογόνα τροφή που καταναλώνεις ή αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ με πολλές άλλες υγιεινές. Πολύ απλό, χρηστικό και αποτελεσματικό, γι’ αυτό και είναι εθιστικό.

TruBe

Καλύτερο για: συμβουλές προπόνησης της τελευταίας στιγμής

Κάθε στιγμή της ημέρας που νιώθεις να ασφυκτιάς από έλλειψη χρόνου για άσκηση, το TruBe σε συνδέει άμεσα με 300 προπονητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να σου δώσουν οδηγίες για επιτόπου ασκήσεις, είτε βρίσκεσαι στο γραφείο και στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, είτε είναι μεσάνυχτα και βρίσκεσαι στο σπίτι μετά τη δουλειά.

Strava

Καλύτερο για: άσκηση σε εξωτερικούς χώρους

Για τους λάτρεις της υπαίθριας προπόνησης (ή περιπέτειας), η εφαρμογή Strava αποτελεί βασικό οδηγό fitness. Χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού σου, το Strava μπορεί να παρακολουθεί τα βήματά σου σε όποια περιοχή του πλανήτη κι αν βρίσκεσαι, δίνοντάς σου πληροφορίες για το επίπεδο δυσκολίας του τερέν, τις αυξομειώσεις ταχύτητας ανά χιλιόμετρο (αν κάνεις HIIT), όπως και εναλλακτικές διαδρομές τρεξίματος, ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση ή το στόχο σου.  Και όλα αυτά, τα μοιράζεσαι με όλα τα κοινωνικά δίκτυα, αυτοστιγμεί.

Les Mills On Demand

Καλύτερο για: να φέρεις τους καλύτερους προπονητές στο σπίτι

Η Les Mills, ως παγκόσμιος ηγέτης των προγραμμάτων group fitness, επένδυσε πρόσφατα σε μια καινοτόμο πλατφόρμα μέσω εφαρμογής στα κινητά, παρέχοντας στους χρήστες την μοναδική εμπειρία της ομαδικής προπόνησης στο σαλόνι του σπιτιού τους. Η εφαρμογή Les Mills On Demand διαθέτει  περισσότερες από 800 απευθείας συνδέσεις με ατομικές προπονήσεις που ξεκινούν από τα 15 λεπτά και φτάνουν έως και πολύωρες ομαδικές και διαδραστικές συνεδρίες -αρκεί να καλέσεις πάνω από δυο φίλους σου στο σπίτι, ώστε να υπάρχει και ο ανάλογος συναγωνισμός αντοχής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags