Με τη μεταγραφή του Κούνσι Έισι κάλυψε ο Ολυμπιακός τη θέση ξένου. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να καλύψει πολλές θέσεις με την εμπειρία που αποκόμισε στις επτά σεζόν του στο ΝΒΑ μπορεί να αποτελέσει ισχυρή μονάδα για την ομάδα του Πειραιά.

Πριν τον δούμε στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβι με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2019-2020, ο γεννημένος στο Τέξας, Αμερικανός φόργουορντ είχε σφραγίσει ένσημα σε Τορόντο Ράπτορς (2012-2013), Σακραμέντο Κινγκς (2013-2014, 2015-2016), Νιου Υόρκ Νικς (2014-2015), Ντάλας Μάβερικς (2016) και Φοίνιξ Σανς (2019).

Πρόκειται για έναν σέντερ που θυμίζει Ντόρσεϊ, αλλά με περισσότερες επιθετικές αρετές, σύμφωνα με τον Ηλία Μάτσα, ο οποίος ανέλυσε στο Sportdog το προφίλ του 31χρονου, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό.

«Είναι πάρα πολύ δυναμικός παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Έχει πολύ μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και έφεση στα ριμπάουντ. Είναι αυτό που έλειπε στον Ολυμπιακό στις άμυνες των ψηλών και για να συμπληρώσει τον Φαλ», σχολίασε αρχικά ο συνάδελφος που έχει παρακολουθήσει στενά το νέο μέλος του ερυθρόλευκου έμψυχου δυναμικού.

Με ποιον παίκτη μοιάζει το στυλ παιχνιδιού του; «Μοιάζει με τον Τζόι Ντόρσεϊ που είχε ο Ολυμπιακός τ 2012. Ο Έισι όμως έρχεται με περισσότερες παραστάσεις. Είναι παίκτης δυναμικής προσαρμογής στην άμυνα με τον Χασάν Μάρτιν εκτός και τραυματίας. Όχι ότι υστερεί στην επίθεση. Ίσως είναι επιθετικά να είναι και λίγο καλύτερος από τον Ντόρσεϊ, ο οποίος δούλευε περισσότερο το πικ εν ρολ και τίποτα άλλο», απαντά.

Θέλει άλλη προσθήκη ο Ολυμπιακός; «Θέλει οπωσδήποτε και έναν σκόρερ. Με τον Κουίνσι καλύπτει μία ανάγκη», θεωρεί ο ρεπόρτερ.

Στο τέλος υπογράμμισε τη σημασία η ομάδα του Πειραιά να διατηρήσει την ομοιογένειά της. «Η πορεία που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην ομοιογένεια, τον ελληνικό κορμό, στους ξένους που έχουν εμποτισθεί με αυτήν τη φιλοσοφία, όπως ο Γουόκαπ. Αν το ανοίξει πάρα πολύ (σε ξένους), παρότι ο Έισι είναι φοβερός ως παίκτης και ακριβώς αυτό που χρειαζόταν, φοβάμαι μη χαλάσει η μαγιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να πάει στους 8 ξένους και να διαταραχθεί η χημεία. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα γίνει σίγουρα ομάδα 8άδας. Μπορεί και 6άδας, γιατί φέτος δεν έχουν τραβήξει πολλές ομάδες της Ευρωλίγκα», κατέληξε ο Ηλίας Μάτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φέρνει… Ραμπιό ο Ολυμπιακός στο κέντρο - Καλύτερος του Εμβιλά - Συμβόλαιο στα 4.5 εκατομμύρια"