Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Φέρνει… Ραμπιό ο Ολυμπιακός στο κέντρο - Καλύτερος του Εμβιλά - Συμβόλαιο στα 4.5 εκατομμύρια"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-03 10:00:00

"Φέρνει… Ραμπιό ο Ολυμπιακός στο κέντρο - Καλύτερος του Εμβιλά - Συμβόλαιο στα 4.5 εκατομμύρια"

του Γιώργου Κτενά
"Φέρνει… Ραμπιό ο Ολυμπιακός στο κέντρο - Καλύτερος του Εμβιλά - Συμβόλαιο στα 4.5 εκατομμύρια"

Δύο ονόματα στην "ερυθρόλευκη" λίστα, ακριβά και... προβληματικά. Ποιοι είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που απασχολούν μεταγραφικά τους Πειραιώτες, ποια τα χαρακτηριστικά τους και ποιο το μεγάλο τους μειονέκτημα. Πού βρίσκονται, γιατί δεν παίζουν και πότε απασχόλησαν ξανά.
 

Ολυμπιακός: Τα ονόματα των Κλεμάν Γκρενιέ και Ναμπίλ Μπενταλέμπ βρέθηκαν ξανά στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, μετά και το καλοκαιρινό ενδιαφέρον που είχε προκύψει για τους δύο παίκτες. Με τη μόνη διαφορά ότι σε σχέση με τη θερινή μεταγραφική περίοδο, που είχαμε εξετάσει ξανά τις περιπτώσεις τους, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν καταφέρει να βρουν ομάδα και είναι ελεύθεροι από τον Ιούλιο...

Το sportdog επαναφέρει δύο συνεντεύξεις που είχαμε πραγματοποιήσει για τους Γκρενιέ και Μπενταλέμπ πριν από μερικούς μήνες, που δείχνουν την αξία τους και τις ικανότητές τους στο γήπεδο. Αλλά, προφανώς τότε, δεν είχαν μεσολαβήσει οι μήνες που είναι χωρίς ομάδα και, άρα, δεν έχουν ρυθμό και φόρμα...

"Τα καλύτερα φάουλ στον κόσμο - Στιλ Τσιάρτα - Συρτό και έξυπνο ποδόσφαιρο"

Με τα καλύτερα λόγια είχε μιλήσει στο sportdog o Μιχάλης Σινάκος για τον Κλεμέντ Γκρενιέ, τον Γάλλο άσο που είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Ο καλός συνάδελφος είναι βαθύς γνώστης τού ποδοσφαίρου στη Γαλλία και πέρασε από ακτίνες Χ τον Γκρενιέ για λογαριασμό του sportdog: "Ο Γκρενιέ είναι 8αρο-10άρι, ενώ στην ανάγκη μπορεί να παίξει δίπλα στο 6άρι. Έχει εξαιρετικά στημένα και αρκετά καλή σεζόν στην Ρεν. Έχει παίξει και εθνική Γαλλίας, ενώ για εμένα τα φάουλ του ήταν κάποτε τα καλύτερα στον κόσμο - Ήταν μαθητής του Ζουνίνιο. Έχει ωραία πάσα, αλλά δεν είναι γρήγορος ής ντριπλαδόρος".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Εγκεφαλικός παίκτης, φέρνει στο στιλ του Τσιάρτα, αλλά έχει μεγαλύτερη γκάμα: Μπορεί να βοηθήσει και πίσω. Αλλά παίζει συρτό και έξυπνο ποδόσφαιρο, είναι σε καλή ηλικία, είναι η γενιά Λακαζέτ".

"Εκεί τα θαλάσσωσε - Παίκτης για Τσάμπιονς Λιγκ - Δεν είναι αντι-Φορτούνης"

Οπότε μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που δεν κάνει μόνο πρωταθλητισμό στην Ελλάδα αλλά έχει και συμμετοχή κάθε χρόνο στην Ευρώπη;

"Παίζει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει παίξει άλλωστε και με τη Λιόν σε τέτοιο επίπεδο. Ήταν παίκτης που έλεγες ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Δεν έχω να πω κάτι κακό, μάθαινα ότι όταν είχε πάει στην Ιταλία τα θαλάσσωσε και έχασε τον βηματισμό του. Αλλά πέρσι στη Ρεν ξαναβρήκε την όρεξή του".

Μπορεί να γίνει αντι-Φορτούνης στον Ολυμπιακό;

"Καλή περίπτωση, από όσα έχουν γραφτεί από τη Γαλλία είναι ό,τι καλύτερο. Αν πάσχει στο οργανωτικό ο Ολυμπιακός, στο συμμάζεμα στο κέντρο, ο Γκρενιέ είναι πολύ καλός. Δεν είναι ντριπλαδόρος όπως ο Φορτούνης για παράδειγμα, αλλά το ατού του είναι η γρήγορη απόφαση".

"Καλύτερος από Εμβιλά στην πρώτη πάσα - Υψηλότερη τεχνική από Μπουχαλάκη"

Το όνομα του Μπενταλέμπ, που έχει φύγει από τη Σάλκε, συνδέθηκε ξανά με τους Πειραιώτες και το sportdog.gr επαναφέρει τη συνομιλία που είχε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, ένα από τους καλύτερους γνώστες του γερμανικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. 

Ανέστη, πώς είναι ως παίκτης ο Μπενταλέμπ;

"Είναι 6άρι, πιο πολύ 8άρι, ενώ σε εξαιρέσεις παίζει και 10άρι. Η ταχύτητα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Έχει καλή τεχνική, πολύ καλό πρωτο κοντρόλ, παίζει με το κεφάλι ψηλά, προωθεί την ομάδα μπροστά. Δεν τον λες Εμβιλά, δεν έχει τόσο δύναμη, αλλά είναι καλύτερος στην πρώτη πάσα. Πιο κοντινά χαρακτηριστικά έχει με τον Μπουχαλάκη, αλλά υψηλότερη τεχνική από τον Μπουχαλάκη. Ήταν πολύ δυνατό πρότζεκτ για τη Σάλκε, αλλά χάθηκε η μπάλα κάπου. Ο χαρακτήρας του είναι λίγο προβληματικός. Μπορεί να έφταιγε βέβαια, και το περιβάλλον της Σάλκε. Ο Γραμμόζης πήγε να του δώσει ευκαιρίες, αλλά τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να τον αξιοποιήσει. Στη Νιουκαστλ έπαιξε λίγο, όταν δόθηκε δανεικός, αλλά τον τελευταίο χρόνο στη Σάλκε ήταν σχεδόν ανενεργός. Ψηλός είναι, όχι τόσο δυνατός και ταχύς". 

Πώς ορίζεις την παρουσία του μέσα στο γήπεδο;

"Είναι πολύ κοντά στα στοιχεία του Μπουχαλάκη, αλλά έχει πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι διορατικός στο παιχνίδι και μπορεί να παίξει καλύτερα στο χώρο του κέντρου". 

"Συμβόλαιο 4,5 εκατ. - Αυτό θα δώσει στον Ολυμπιακό - Δυνατό του σημείο το..."

Μπορεί να του δώσει κίνητρο ο Ολυμπιακός με τον πρωταθλητισμό και την Ευρώπη;

"Βέβαια είναι κίνητρο και τα δύο. Στη Σάλκε τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα είχε πάρει την κάτω βόλτα. Αλλά δεν είναι παίκτης για να βρίσκεται χαμηλά, μπορεί άνετα να είναι βασικός σε μεσαία ομάδα της Γερμανίας. Δεν ξέρω, βέβαια, πόσο εύκολο είναι να έρθει τέτοιος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του ήταν στα 4,5 εκατ. ευρώ, το πιο ακριβό της Σάλκε". 

Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αν έρθει τελικά στην Ελλάδα;

"Μπορεί να δώσει καλύτερη ανάπτυξη στην πρώτη μπαλιά, να βγάλει καλύτερα την ομάδα μπροστά, εκεί είναι το δυνατό του στοιχείο. Να χτίσει από πίσω παιχνίδι. Αν είναι σε φόρμα και βρει ρυθμό, είναι χαφ που σκοράρει κιόλας. Μπορεί να δώσει γκολ από το κέντρο". 

"Θυμίζει τον Ραμπιό - Ταιριάζει με Εμβιλά - Επιφύλαξη για τον χαρακτήρα του"

Ποιον θυμίζει το στιλ του παιχνιδιού του;

"Νομίζω ότι φέρνει αρκετά στον Ραμπιό. Έχω διαβάσει δηλώσεις του που ανέφερε, κατά το παρελθόν, ότι έχει ως πρότυπο τους Κρόος και Μπούσκετς".

Τέλος, θέλω να μου πεις με ποιους ταιριάζει στην 11άδα;

"Θα ταίριαζε με τον Εμβιλά, γιατί στα χαφ χρειάζεται έναν κόφτη δίπλα του και να είναι γρήγορος. Θα δώσει σίγουρη πρώτη πάσα, παιχνίδι με την μπάλα κάτω. Είναι και αυτός αριστεροπόδαρος όπως ο Μπουχαλάκης. Έχω μια επιφύλαξη για τον χαρακτήρα του όμως, αν και λέω ξανά ότι βρέθηκε σε δύσκολα χρόνια στη Σάλκε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέμουν την ιδέα στο Λιμάνι! "Κλέβει" 11αδάτο τού Ολυμπιακού ο Μουρίνιο; Καυτό όνομα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags