Facebook Pixel Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Προμηθέα και ΑΕΚ Betsson - ’’Από ’κει που μας χρωστάγανε...’’
Μπάσκετ
| 2023-12-03 23:08:00

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Προμηθέα και ΑΕΚ Betsson - ’’Από ’κει που μας χρωστάγανε...’’

Sportdog Team
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Προμηθέα και ΑΕΚ Betsson - ’’Από ’κει που μας χρωστάγανε...’’

Και τρίτο ημίχρονο έχει το επεισοδιακό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Προμηθέας πήρε τη νίκη στην Πάτρα, όμως είχε έντονα παράπονα από τη μετάδοση του αγώνα στην ΕΡΤ. Η ΑΕΚ απάντησε με ανακοίνωση στις αιτιάσεις των Πατρινών. Δείτε τις τοποθετήσεις των δύο συλλόγων.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα:

«Χθες όλη η “μπασκετική” Ελλάδα έγινε μάρτυρας μιας πρωτοφανούς μετάδοσης αθλητικού αγώνα μπάσκετ, αυτόν μεταξύ της ομάδας μας και της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON. Ήταν πραγματικά απίστευτη η μεροληπτική μετάδοση του δημοσιογράφου της Δημόσιας Tηλεόρασης κατά της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ή αν προτιμάτε υπέρ της ΚΑΕ ΑΕΚ BETSSON. 

Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να μεταφέρει αμερόληπτα τα όσα διαδραματίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και όχι να κάνει αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις. Αυτό αντιβαίνει ευθέως τον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας. Ζητάμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να αξιολογήσει τη μετάδοση της αναμέτρησης Προμηθέας Πάτρας- ΑΕΚ BETSSON που προβλήθηκε σε πανελλήνια μετάδοση από την ΕΡΤ3 στις 2 Δεκεμβρίου (20:15) και να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να κρατηθεί υψηλά το δημοσιογραφικό λειτούργημα. 

Επίσης ζητούμε από τα αρμόδια εμπλεκόμενα όργανα και φορείς να λάβουν θέση και να προασπίσουν το αμερόληπτο της μετάδοσης των αγώνων του ΕΣΑΚΕ. Ελπίζουμε πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με ένα περιστατικό σαν και αυτό και η ΕΡΤ θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα μέλη της Stoiximan Basket League».

Η απάντηση της ΑΕΚ:

«Η ΑEK ΒΕΤSSON BC ανακοινώνει, ότι επεξεργάζεται από χθες όλα τα δεδομένα με τη δέουσα σοβαρότητα και δεν είχε την πρόθεση να προβεί σε καμία «εν θερμώ» αντίδραση.

Η ΑΕΚ BΕΤSSON BC θα απαντά με προτάσεις προς όφελος του συνόλου του ελληνικού μπάσκετ και όλων των ΚΑΕ, όπως πράττει επί εννέα συναπτά έτη, και ως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινείται εσαεί. Γι’ αυτό και επρόκειτο να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις ενέργειές της το επόμενο διάστημα, όταν και θα είχε σχηματοποιήσει τις συντονισμένες δράσεις της.

Ωστόσο, η σημερινή ανακοίνωση… – «από ‘κεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» – της ΚΑΕ Προμηθέας, μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε.

Η ΚΑΕ Προμηθέας «καταγγέλλει» τον δημοσιογράφο-σχολιαστή της Δημόσιας Τηλεόρασης (η οποία χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους/φιλάθλους και η οποία είναι αυτονόητο ότι οφείλει να λέει την αλήθεια και μόνο αυτή) για «μεροληπτική μετάδοση «υπέρ της ΚΑΕ ΑΕΚ ΒΕΤSSON.

Η ΚΑΕ Προμηθέας ερμήνευσε ως «μεροληπτική» την κριτική του δημοσιογράφου, ο οποίος τί έκανε; Περιέγραψε με ευθύτητα τα διαιτητικά λάθη, που σε κάθε περίπτωση όλη η φίλαθλη Ελλάδα είδε…

Αναμένουμε πλέον την αντίδραση του ΕΣΑΚΕ, της ΕΟΚ και της ΕΡΤ, αλλά βεβαίως και των δημοσιογραφικών Ενώσεων/Συνδέσμων (ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ κλπ), και για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας, αλλά και για τη λεκτική «επίθεση», που δέχθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ευχαριστούμε την ΚΑΕ Προμηθέας για τη φιλοξενία στην Πάτρα, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι με τέτοιες ανακοινώσεις «ρίχνει λάδι στη φωτιά» της πόλωσης που τεχνηέντως ή μη, κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags