Facebook Pixel "Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός - Είναι τιτάνας ο... - Φάτε το τρίποντο, γεια σας - Έπεφταν σφαλιάρες"
Μπάσκετ
| 2019-10-31 12:48:00

"Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός - Είναι τιτάνας ο... - Φάτε το τρίποντο, γεια σας - Έπεφταν σφαλιάρες"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός - Είναι τιτάνας ο... - Φάτε το τρίποντο, γεια σας - Έπεφταν σφαλιάρες"!

"Τι να πεις για Τσέρι - Αυτός κάνει 300 δουλειές". Απίθανες ατάκες.

Ο Ολυμπιακός σόκαρε την Ευρώπη με την τεράστια νίκη του μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ στην πρώτη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα. "Ήταν ισοπεδωτικός", παρατηρεί ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την "ερυθρόλευκη" επικράτηση στη Ρωσία και αποθέωσε τους πάντες, από τους δύο κοντούς, Πάντερ-Πολ μέχρι τον ψηλό Μιλουτίνοφ.

Ο κόουτς στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά, εξήγησε γιατί χρησιμοποιήθηκε για λίγο χρόνο ο Σπανούλης και εξέφρασε την αισιόδοξη άποψη, ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Γιατί δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Παπανικολάου;

"Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι μεγάλες ομάδες, οι οποίες είναι πιεσμένες ψυχολογικά, μαζεύουν δυνάμεις και ότι τους συμβεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής του παιχνιδιού τους γιγαντώνει. Αυτή η ομάδα ήταν εξαιρετική. Ήταν αντιστρόφως ανάλογη η εικόνα που είχαμε με αυτό που παρουσίασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ήταν ισοπεδωτικός. Ήταν σε μεγάλη μέρα οι δύο κοντοί. Είχε τρομερή λειτουργία όλη η ομάδα και βοήθεια από τον ψηλό. Πάλευε με όλους ο Σέρβος και είχαμε πολλά ριμπάουντ.

Μεγάλος όταν χρειάστηκε ήταν ο τιτάνας ο Βασίλης Σπανούλης. Εκεί που χρειάστηκε το ένα σουτ για να κλειδώσει το παιχνίδι, μίλησε. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα; Ολυμπιακός από τα παλιά. Ήταν τρομερός. Το θέμα είναι ότι αν αυτό θα έχει συνέχεια ή ο φόβος ή η αγωνία ότι θα έπαιζε με την ΤΣΣΚΑ συσπείρωσε αυτήν την ομάδα, η οποία έδειξε ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ. Μπορεί να παρουσιάσει πράγματα. Έχουμε και τις αλλαγές των παιδιών που έφεραν (Ρότσεστι-Ριντ)".

Ποιο ήταν το κλειδί για την επικράτησή του;

"Νομίζω ότι μπήκαν πάρα πολύ συνειδητοποιημένοι και πάρα πολύ καλά τακτικά. Είχε σε μεγάλη μέρα μερικά παιδιά και είχε τρομερή αμυντική λειτουργία. Αλλά βρήκαν και μεγάλα σουτ, μπήκαν και μεγάλα καλάθια. Για να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ πρέπει να γίνουν μεγάλα πράγματα. Αλλά είδαμε παιδιά να βουτάνε στον παρκέ, να έχουν επιθυμία, να έχουν διάθεση. Βλέπαμε αλληλοκαλύψεις, τον πάγκο όρθιο να παροτρύνει. Ήταν μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε όλα τα πόστα. Όρμαγαν και βούταγαν σε κάθε μπάλα λες και ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού".

Πώς κρίνετε το κοουτσάρισμα του Κεμζούρα και την επιλογή του να κρατήσει για αρκετή ώρα στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη;

"Είναι το πώς διαβάζεις και πώς βλέπεις το παιχνίδι. Δεν έδειχνε ότι ήταν σε μεγάλη μέρα. Ήταν και τρομεροί οι άλλοι δύο κοντοί (Πάντερ-Πολ). Επίσης, όταν βάζεις τον Βασίλη στο οργανωτικό κομμάτι, χάνει στον άλλον τομέα που είναι καλός, ο οποίος είναι το σουτ. Είναι σε μία ηλικία που δεν μπορεί να τα κάνει όλα και για πάρα πολλή ώρα. Βέβαια έχει πάρα πολύ μεγάλη προσωπικότητα και όταν χρειάστηκε ένα καλάθι ο Ολυμπιακός, για να καθαρίσει την μπουγάδα, είπε «παρών κύριοι, δώστε μου τη μπάλα. Φάτε το τρίποντο, γεια σας»".

Ο Τσέρι ήταν να φύγει και στη Μόσχα είδαμε έναν άλλον παίκτη που με την εμφάνισή του κερδίζει την παραμονή του. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

"Πέταξε το κέρμα και έκατσε κορώνα. Με τέτοια εμφάνιση δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο. Το δύσκολο είναι να βρεις ποιο ήταν αυτό που οδήγησε αυτήν την ομάδα στο να φύγει ο Τσέρι ή να συζητάμε να φύγει ο οποιοσδήποτε. Άλλαξε η ψυχολογία, άλλαξε το κλικ; Μπήκαν μπροστά οι μηχανές. Μην ξεχνάμε ότι θέλει χρόνο ακόμα ο Ολυμπιακός. Εγώ θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς".

Ποιες άλλες μονάδες του Ολυμπιακού σαν ενθουσίασαν;

"Ο Μπράντον Πολ μαζί με τον Πάντερ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί. Αλλά ήταν όλη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού που οδήγησε στη νίκη. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν ήταν καλός ο Πρίντεζης ή ο Μιλουτίνοφ, ότι δεν πάλεψαν όλοι; Ο ψηλός έδωσε μεγάλες μάχες και μην ξεχνάμε ότι ήταν μία ομάδα με μεγάλα κορμιά όλοι. Δεν είχαμε πολλούς πόντους από τον ψηλό, έκανε όμως 300 δουλειές. Έκλεισε, κάλυψε, έσπρωξε, πάλεψε. Τη δουλίτσα του την έκανε. Ο βαθμός δυσκολίας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ήταν τεράστιος. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ακόμα και με καλύτερες ομάδες πριν φτάσει στα Φάιναλ Φορ έπεφταν σφαλιάρες. Ήταν 15 πόντοι η διαφορά στο 20' και στο 30'. Χαμένα παιχνίδια, οι μισοί είχαν πάει για ντους".

Πιστεύετε ότι καλή ψυχολογία από τη Μόσχα θα δώσει μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι με τη Μακάμπι;

"Αν καταφέρουν και το κρατήσουν και το δουλέψουν, ναι. Είναι τυχεροί όμως γιατί δεν έχουν ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω θα είναι αρκετά ξεκούραστη η ομάδα. Μπορεί να εξοντώσουν τους άλλους που έχουνε 4 παιχνίδια την εβδομάδα. Παίζουν Σαββάτο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Ήταν ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα με ΤΣΣΚΑ. Ανέπνευσαν τα παιδιά. Γιατί είχαν θορυβηθεί πολλοί από την εικόνα του Ολυμπιακού. Γι' αυτό είναι ωραίο σπορ το μπάσκετ. Βλέπετε πώς αλλάζουν τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στο Instagram του Τζέιμς - Τι ανέβασε για Ολυμπιακό - Τρελαμένοι οι Παναθηναϊκοί! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags