Facebook Pixel Euroleague: "Πάτησε" την θλιβερή Μπαρτσελόνα και βγήκε 3η η Μονακό - Απογοήτευση για Σάρας, Μίροτιτς (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2023-05-21 18:36:00

"Πάτησε" την θλιβερή Μπαρτσελόνα και βγήκε 3η η Μονακό - Απογοήτευση για Σάρας, Μίροτιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Σε ένα φαινομενικά... αδιάφορο ματς το κίνητρο άνηκε περισσότερο στην Μονακό που πήγε για πρώτη φορά σε final four! Δίκαιη η νίκη της, σε ένα ματς που έπαιξε ελάχιστα ο Μάικ Τζέιμς.

Euroleague: Η Μονακό έγραψε ιστορία, μιας και κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 78-66, η οποία ήταν θλιβερή για 2ο σερί αγώνα με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να κατακτήσουν την 3η θέση! Μάλιστα, αυτή η νίκη ήρθε σε έναν αγώνα που ο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ελάχιστα τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος βρέθηκε στο παρκέ λιγότερο από 10΄, βάζοντας μόλις 3 πόντους.

Διψήφιοι για τους Γάλλους ήταν οι Στραζέλ και Ντιαλό, σε ένα ματς που ο Ομπράντοβιτς έβαλε και τους 12 παίκτες του για να παίξουν, κάτι που επέλεξε να κάνει και ο Σάρας, με τον Μαρτίνεζ να παίζει το λιγότερο, δηλαδή 2.53΄, ενώ ο μόνος διψήφιος σκόρερ ήταν ο Μίροτιτς, με τον Γιασικεβίτσιους να τον βάζει σχεδόν σε όλη την 4η περίοδο για να... φτιάξει τα νούμερά του, μιας και όλα είχαν κριθεί.

Το ματς

Από το τζάμπολ του αγώνα ήταν ξεκάθαρο το γεγονός ότι η ομάδα που το ήθελε περισσότερο θα ήταν η Μονακό! Η γαλλική ομάδα ξεκίνησε με 2 εύστοχες βολές του Ντιαλό, ωστόσο ο ορεξάτος Αμπρίνες με τρίποντο έκανε το 2-3. Ο Ντιαλό απάντησε για το 5-3 και ο Σατοράνσκι έκανε το 5-5. Ο Τσέχος έκανε και το 8-8, ενώ ο Σανλί το 10-10 και σε εκείνο το σημείο οι Γάλλοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι! Έτρεξαν 9-0 σερί, το οποίο σταμάτησε με το 2ο του τρίποντο ο Αμπρίνες για το 19-13. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με καλάθι στο τέλος του χρόνου από τον Στραζέλ για το 24-13!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με λαθι του Βέσελι για το 24-15, ωστόσο ο εξαιρετικός Στραζέλ έκανε το 26-15. Οι Γάλλοι έβρισκαν διαρκώς απαντήσεις στα καλάθια των Ισπανών και έτσι οι πόντοι των Βέσελι και Τόμπι δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα, με τον Στραζέλ να κάνει μάλιστα το 36-23 και ο Ντιαλό έκανε το 40-23! Σε εκείνο το σημείο ο Μίροτιτς έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 40-26, ενώ ο Κάλινιτς κάρφωσε σε αιφνιδιασμό στο τέλος του ημιχρόνου για το 44-28!

Στο δεύτερο μέρος πάντως, Λαπροβίτολα και Μίροτιτς έδειξαν να είναι πιο ευδιάθετοι και κάπως έτσι η διαφορά έπεσε προσωρινά και σε μονοψήφια διαφορά. Παρόλα αυτά η Μονακό αντέδρασε ξανά με τον Μοτεγιούνας να βγάζει καλές άμυνες και να κάνει το 50-38, ενώ απέμεναν 6.00 για το τέλος του τρίτου  δεκαλέπτου.

Πάνω που ο Μίροτιτς έβαλε το τρίτο του τρίποντο, αρκετοί θα περίμεναν την ανάκαμψη της Μπαρτσελόνα, ωστόσο εν τέλει το 50-38 έγινε μέσα σε λίγα λεπτά σε 60-43, με τον Σάρας να είναι εμφανώς απογοητευμένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και παρά το γεγονός πως έπαιζε ελάχιστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Μάικ Τζέιμς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Μοανκό να παίζει με... τα τρίτα και τον Γιασικεβίτσιους παρόλα αυτά να επιλέγει να ξαναρίξει στο ματς Μίροτιτς, Σατοράνσκι και Αμπρίνες, κάτι που προκάλεσε εντυπώσεις, ενώ είδαμε μέχρι και τον Βέσελι να μπαίνει, ενώ η διαφορά ήταν στους 19 βαθμούς και είχαν όλα κριθεί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags