Facebook Pixel Μόνο ο Ολυμπιακός τα… αντέχει αυτά - Στο Final 4 και με μειονέκτημα έδρας!
Μπάσκετ
| 2024-03-29 00:05:00

Το παιχνίδι της ζωής του ο Γκος - Μόνο ο Ολυμπιακός τα… αντέχει αυτά - Στο Final 4 και με μειονέκτημα έδρας!

του Pick n' Scroll

Υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη που θα έκανε κάτι τέτοιο; Μόνο οι Πειραιώτες μπορούν να νικήσουν και τις τεράστιες απουσίες τους και την Παρτιζάν μέσα στην έδρα της από το -14. Το θρίλερ για την 4αδα συνεχίζεται, όμως στο Λιμάνι δεν αγχώνονται, αφού και πάλι κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους...

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά το τέλος είναι εκείνο, που πάντα μετράει. Ο Ολυμπιακός σε κάποιο σημείο στο Βελιγράδι έχανε ακόμη και με 14 πόντους από την Παρτίζαν και πιο συγκεκριμένα με 52-38, αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο, ώστε να επιστρέψει και εν τέλει να πάρει τη μεγάλη νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι του πλεονεκτήματος της έδρας.

Οι Πειραιώτες έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, είχαν τον Αλεκ Πίτερς στη χειρότερη βραδιά της καριέρας του, είχαν, όμως, αντίθετα τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να κάνει πράγματα και θάματα. Ο Ουίλιαμς-Γκος κόντρα σε μία ομάδα, στην οποία είχε αγωνιστεί παλιότερα, έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του και ήταν ο βασικός λόγος, για τον οποίο ο Ολυμπιακός έκοψε το νήμα. Ο Αμερικάνος τελείωσε το ματς με 17 πόντους, το βασικότερο, όμως, είναι ότι ήταν εκεί, όποτε έπρεπε. Ηταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του και σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος.

Από κοντά του ήταν ο επίσης εξαιρετικός Παπανικολάου, αλλά και ο Ουόκαπ με την άμυνά του και το οργανωτικό του παιχνίδι. Αυτή η τριπλέτα με τον Λαρεντζάκη και τον Φαλ ήταν οι παίκτες, που ήταν στο παρκέ σε μεγάλο μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου, ήταν αυτοί, δηλαδή, που γύρισαν τούμπα το παιχνίδι και έφεραν τον θρίαμβο για τους «ερυθρόλευκους» σε μία δύσκολη έδρα. Και κόντρα στον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Κανείς δεν ξέρει αν θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός. Εστειλε μήνυμα, όμως, η ομάδα του Μπαρτζώκα ότι και με μειονέκτημα έδρας είναι ικανή στα πλέι-οφ να σκοτώσει οποιονδήποτε. Και ειδικά μάλιστα από την στιγμή, που στη συνέχεια θα είναι πιο ενισχυμένη καθώς θα επιστρέψουν ο Πετρούσεφ με τον Μιλουτίνοφ. Άλλη ομάδα με αυτές τις απουσίες θα είχε λυγίσει. Ο Ολυμπιακός, όμως, τα κατάφερε και ας χρειάστηκε ο Μπαρτζώκας να βγάλει από την ναφθαλίνη μέχρι και τον ξεχασμένο Σίκμα.

Ο Ολυμπιακός βροντοφώναξε παρών και είναι έτοιμος για όλα στην τελική ευθεία της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλο βήμα Ολυμπιακού για 4άδα - "Καίγεται" για νίκη ο ΠΑΟ - Βαθμολογία και πρόγραμμα μέχρι τέλους

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags