Facebook Pixel Μας κούφανε! Mε ερασιτέχνη χαφ στη Βραζιλία!
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-19 11:58:00

Μας κούφανε! Mε ερασιτέχνη χαφ στη Βραζιλία!

Μας κούφανε! Mε ερασιτέχνη χαφ στη Βραζιλία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ από τον Σάντος, που θα πάρει στην αποστολή έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που χαρακτήρισε "παιχτάρα"! Μάθετε ποιος είναι!

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος έριξε τη βόμβα... «Είναι κι ο Μάνος Σέργιος μαζί μας! Παιχτάρα»! Πρόκειται για τον 33χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της ΑΠΕ Αντιρρίου, που όπως δήλωσε ο Σάντος βλέπει στο πρόσωπό του μια αξιόπιστη λύση για τον χώρο του κέντρο!..

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τα κριτήρια των επιλογών: «Το μοναδικό κριτήριο ήταν να καλέσω παίκτες που με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια και στον τακτικό τομέα και έχουν καλή φυσική κατάσταση».

Για τον Μήτρογλου: «Παρατήρησα με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα που έπαιξε 30 λεπτά με Φούλαμ και μου φάνηκε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Και μην ξεχνάμε ότι μέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε αλλαγή ποδοσφαιριστή».

Για τον Μόρα: «Αυτές οι κλήσεις δεν γίνονται για μένα, γίνονται για την Εθνική και το καλό της. Αυτή τη δεδομένη στιγμή οι παίκτες αυτοί είναι οι κατάλληλοι κι αφού θεώρησα ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις τον κάλεσα χωρίς ενδοιασμό. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε αγωνιστεί πριν 3 χρόνια στην Εθνική, αλλά έχει κάνει πολύ καλή σεζόν στον σύλλογό του. Τον είδαμε σε βίντεο, αλλά και ζωντανά».

Για το αν είχε καταλήξει καιρό τώρα στις επιλογές: «Μέχρι πριν 3-4 εβδομάδες δεν ήμουν100% για ΄λες τις επιλογές. Όπως για παράδειγμα ο Μήτρογλου, που δεν τον είχα δει να αγωνίζεται. Τον είδα, μου φάνηκε εντάξει και τον πήρα. Επίσης θα ήθελα να δω κι άλλους να αγωνίζονται μετά από καιρό, δεν κατέστη δυνατό και είναι εκτός των τελικών κλήσεων. Απ' τη στιγμή που έπρεπε να δώσουμε 30 στη FIFA, πάνω-κάτω δεν είχα αμφιβολίες για την τελική 23άδα».

Για το ότι πήρε 2 κλασικά φορ: «Εχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τη θέση του επιθετικού. Αν μπορούσα να πάρω 30 θα τους έπαιρνα όλους. Προτίμησα μια ομάδα ισορροπημένη σε όλους τους τομείς, 3 τέρματα, 7 αμυντικογενείς, 7 χαφ, 6 επιθετικογενείς. Μπορούν να καλύψουν πολλές θέσεις και μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο».

Για τις κλήσεις των τερματοφυλάκων: «Η αλήθεια είναι ότι το θέμα των τερματοφυλάκων είναι πιο σύνθετο και πολύπλοκο. Θεωρώ ότι ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει σχέση με την ομάδα. Πρέπει επίσης να έχει μια α' σχέση με αμυντικούς. Κι αυτή τη στιγμή έχουμε 3 τερματοφύλακες που πληρούν προϋποθέσεις. Έχουν έρθει κάποιες φορές στην ομάδα και γνωρίζουν. Θεωρώ ότι αυτές οι κλήσεις ήταν πιο εύκολες από του '12».

Για τους σύνθετους μέσους Σάμαρη, Ταχτσίδη: «Νιώθω απόλυτη ασφάλεια με όλους τους παίκτες που απαρτίζουν την 23άδα. Πόσο μάλλον για την μεσαία γραμμή, όπως με τον Ταχτσίδη, που είναι ψηλός κι έχει αριστερό πόδι. Δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιους παίκτες. Ο Σάμαρης μπορεί να καλύψει κι άλλες θέσεις. Όπως θα νιώσω απόλυτη ασφάλεια αν γίνει κάτι απρόοπτο μέχρι τις 2 Ιουνίου και χρειαστεί να βάλω κάποιον άλλο από τους 30 της λίστας».

Για τις κλήσεις: «Πρώτα πρώτα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μου κοστίζει που άφησα έξω παίκτες που βοήθησαν να πάμε στο Mundial. Όπως ο Φορτούνης ή ο Νίνης. Ή για τον Σιόβα που είχε δυστυχώς είχε το πρόβλημα τραυματισμού και πραγματικά μου κόστισε που έμεινε έξω. Οπότε, μπαίνουμε στην προετοιμασία για να είμαστε πανέτοιμοι σ' έναν όμιλο αρκετά ισορροπημένο κατά την προσωπική μου άποψη. Είδα πάρα πολλά ματς, έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, έχουμε τονίσει δυνατά και τρωτά σημεία. Με εξέπληξε ευχάριστα η ομάδα της Ιαπωνίας γιατί είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

Για το ότι έχει πάρει τρία στόπερ: «Το γεγονός ότι έχω την ευχέρεια να έχω παίκτες που μπορούν να μου προσφέρουν σε παραπάνω θέσεις είναι πολύ σημαντικό. Το 2012 είχαμε πάρει 4 στόπερ και μόνο τον Τοροσίδη για δεξιά και είπαμε ότι αν γίνει κάτι θα καλύψουν τη θέση Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος. Έμεινε δυστυχώς εκτός ο Βύντρα. Τώρα όμως πήραμε τον Βύντρα και για δεξί μπακ αλλά μπορεί επίσης με τον Κατσουράνη να παίξουν στόπερ. Μ' αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ομοιογένεια και η συνοχή των γραμμών. Έχουμε πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις. Αν έπρεπε να πάρω κι άλλο στόπερ θα έπρεπε να κόψω χαφ ή επιθετικό και θα μου δένονταν τα χέρια κατά κάποιο τρόπο. Για μένα η Εθνική είναι πάνω από ονόματα και προπονητή».

Για τον Σιόβα κι αν έπαιζε 3-4 ματς Ολυμπιακού αν θα το σκεφτόταν: «Ναι γιατί περίμενα 3 εβδομάδες να τον δω να παίξει. Περίμενα έστω και στα φιλικά με Πανιώνιο, Λεβαδειακό και δυστυχώς δεν τον είδα καθόλου. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τον δω. Κι αυτό γιατί αν είχα έστω και την ευκαιρία να τον δω εν δράσει σε αγώνα, όπως έκανα και με τον Μήτρογλου, θα έκανα το ίδιο ακριβώς με τον Σιόβα για να διαπιστώσω την κατάστασή του. Κι όταν απάντησα ότι αποφάσισα πριν 3-4 βδομάδες το είπα γιατί περίμενα τον Σιόβα. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, περίμενα να τον δω, αλλά…».

Για τους παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής: «Αρχικά σήμερα το απόγευμα ξεκινάμε τις προπονήσεις. Επτά θα είναι στην απογευματινή. Για τους τέσσερις του Ολυμπιακού, οι δύο της Φούλαμ και ο Σαμαράς. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές, σήμερα, Τρίτη και Τετάρτη θα κάνουν προπονήσεις μαζί μου, για να δούμε τη φυσική τος κατάσταση και να μπουν σε ρυθμό. Μετά την Πέμπτη το πρωί θα μαζευτουμε όλοι για τις ιατρικές εξετάσεις και θα έχουμε διπλή προπόνηση. Παρασκευή, πάλι το πρωί, όπως και το Σάββατο και σίγουρα σε αυτές τις προπονήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε κατά νου αυτούς που έχουν παίξει λιγότερο. Εκτός αυτού, θα αρχίσουμε να τους βάζουμε στο κλίμα και στη συγκέντρωσ που πρέπει να έχουμε για την τελική φάση. Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική, τακτική και το γενικότερο πλάνο. Έχοντας πάντα υπόψη μας, αυτούς τους παίκτες που έχουν μεγαλύτερο φόρτο με τα παιχνίδια, για να ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι. Αυτό που προσπαθώ, είναι στις 26 του μήνα να ξεκινήσουμε ολοι από την ίδια βάση».

Κλείνοντας έριξε και βόμβα για 24ο παίκτη: «Είναι κι ο Μάνος Σέργιος μαζί μας! Παιχτάρα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκπλήξεις στην 23άδα του Μουντιάλ-Ποιοι κόπηκαν!

Το βίντεο με τη δήλωση του Σάντος για τον Μάνο Σέργιο
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags