Facebook Pixel Sportdog.gr | Η μέρα που ο κορυφαίος λίμπερο του Euro ντύθηκε στα πράσινα! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)
| 2018-05-25 09:05:00

Η μέρα που ο κορυφαίος λίμπερο του Euro ντύθηκε στα πράσινα! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Η μέρα που ο κορυφαίος λίμπερο του Euro ντύθηκε στα πράσινα! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Όταν το Τριφύλλι αποκτούσε ένα μεγάλο όνομα του κροάτικου ποδοσφαίρου.

Τον Μάιο του 1984 ο Παναθηναϊκός έκανε δύο από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του. Ο ένας ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος. Ο έτερος ήταν ο Βέλιμιρ Ζάετς, του οποίου η προσθήκη πραγματοποιήθηκε, σαν σήμερα, στις 25 Μαΐου.

Ο Κροάτης μέσος άφησε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το τριφύλλι, ενώ όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έγινε μέλος του τεχνικού επιτελείου και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

Ο αρχηγός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συμφώνησε με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος για την εποχή έκανε μία μεταγραφή που χαρακτηρίστηκε βόμβα. Ο Ζάετς ήταν διεθνής και είχε πάρει μέρος στο Μουντιάλ του 1982 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1984, όπου είχε αναδειχτεί κορυφαίος λίμπερο της διοργάνωσης!

Με την ομάδα του ΠΑΟ αγωνίστηκε για 4 χρόνια και αποτέλεσε βασικό στέλεχος συνθέτοντας μαζί με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ένα αποδοτικότατο κεντρικό δίδυμο που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη βοήθεια να φτάσει έως τους 4 του Κυπέλλο πρωταθλητριών Ευρώπης το 1985 για να αποκλειστεί από τη Λίβερπουλ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1986 και το κύπελλο το 1986 και το 1988.

Σημαντική ήταν και η προσφορά του στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας με την οποία αγωνίστηκε 40 φορές πολλές από αυτές ως αρχηγός της ομάδας. Ο Ζάετς δεδομένα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους ξένες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags