Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Στην έξοδο το "τούρμπο" - Μεγάλη διαφορά - Τον ξενέρωσαν - Πάει σε top ελληνική ομάδα;
| 2020-02-11 22:45:00

Στην έξοδο το "τούρμπο" του ΠΑΟ - Μεγάλη διαφορά - Τον ξενέρωσαν - Πάει σε top ελληνική ομάδα;

του Νίκου Στεργίου
Στην έξοδο το "τούρμπο" του ΠΑΟ - Μεγάλη διαφορά - Τον ξενέρωσαν - Πάει σε top ελληνική ομάδα;

Την είδε... Ινσούα. Πού θέλει να πάει. Τι θα κάνει ο Ρόκα.

Παναθηναϊκός: Την περασμένη Τετάρτη γράφαμε στο sportdog για τη διάθεση πλέον που υπάρχει στον Παναθηναϊκό να γίνει τελικά μια ακόμη προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν στο ρόστερ των «πρασίνων» τόσο ο Εμάνουελ Ινσούα, με τον οποίο έχει καταγραφεί τεράστια απόσταση στις πρώτες συζητήσεις των δύο πλευρών όσο και ο Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος έχει αντιστρέψει τελείως την εικόνα του στο πρώτο μισό της σεζόν, θυμίζοντας το τελευταίο δίμηνο τον περυσινό Γιόχανσον.

Κίνηση επιβεβλημένη τόσο λόγω της προόδου και της βελτιωμένης εικόνας των δύο ποδοσφαιριστών, αλλά και για πρακτικούς λόγους, αφού πρόκειται για τους δύο βασικούς ακραίους μπακ των «πρασίνων» και μόνο εύκολο δεν είναι για μια ομάδα, για μια οποιαδήποτε ομάδα να βγει στην αγορά για να αποκτήσει δύο νέους βασικούς κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης μεταγραφικής περιόδου.

Για τον Ινσούα τα πράγματα, όπως προαναφέρθηκε, είναι δεδομένα. Για τον Γιόχανσον, όπως καταγράφεται και σε σημερινά ρεπορτάζ, η πρόθεση του συλλόγου επισημοποιήθηκε με τον Τσάβι Ρόκα να μεταφέρει στην πλευρά του Σουηδού πως επιθυμεί την έναρξη συζητήσεων για την ανανέωση του συμβολαίου του (σ.σ. κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ουσιαστικά μέχρι την πρώτη αυτή επαφή του Καταλανού τεχνικού διευθυντή).

Το θέμα; Ότι η πρόθεση του Παναθηναϊκού δεν συνοδεύεται με αύξηση αποδοχών. Ετσι κι αλλιώς, αυτές του Γιόχανσον προσεγγίζουν τις 350.000 ευρώ, χρήματα που είναι πάρα πολλά για τα οικονομικά δεδομένα των «πράσινων», ειδικά ως προς την αξιολόγηση που υπάρχει για το διαθέσιμο μπάτζετ τους για τις θέσεις των ακραίων μπακ και πάντα σε συνάρτηση με τα χρήματα που ζητάει και ο Εμάνουελ Ινσούα.

Νύξη για μείωση, ακόμη, δεν έχει γίνει (όπως γράφτηκε). Απλώς, ο Γιόχανσον έχει φροντίσει να «ενημερωθεί» πως δεν υπάρχει πρόθεση για αύξηση των αποδοχών του, κάτι που προφανώς σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν αντιμετωπίζει θετικά. Δεδομένα θα ψάξει (όπως και κάνει καιρό τώρα) προτάσεις από ομάδες εκτός Ελλάδας για να βρει κάτι καλύτερο σε οικονομικό επίπεδο, δεδομένα όμως πως την πόρτα του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον σε επίπεδο συζήτησης και διαπραγμάτευσης, δεν πρόκειται να την κλείσει.

Που θα καταλήξει αυτή η ιστορία, ακόμη νωρίς να εκτιμηθεί. Έχει δρόμο, θα χρειαστεί περισσότερο, οι πιθανότητες εξακολουθούν να μην είναι υπέρ μιας συμφωνίας, ωστόσο είναι σαφώς περισσότερες με αυτές που υπήρχαν πριν δύο μήνες, όταν τότε δεν συζητούνταν καν στον Παναθηναϊκό η πιθανότητα να γίνει  μια κίνηση για επέκταση συμβολαίου στον Γιόχανσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχώρηση... σοκ Έλληνα άσου από ΠΑΟ – Τον ήθελε ο Δώνης – Φήμες για "κλοπή" από ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags