Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Φορ 10 εκατ. για Ολυμπιακό, πρώην της ΑΕΚ - "Μόνος κορυφή, ντρίμπλα και κατοχή" - Καλύτερος του Πόνσε
| 2023-08-20 10:00:00

Φορ 10 εκατ. για Ολυμπιακό, πρώην της ΑΕΚ - "Μόνος κορυφή, ντρίμπλα και κατοχή" - Καλύτερος του Πόνσε!

του Γιώργου Κτενά
Φορ 10 εκατ. για Ολυμπιακό, πρώην της ΑΕΚ - "Μόνος κορυφή, ντρίμπλα και κατοχή" - Καλύτερος του Πόνσε!

Δεν μοιάζει σε τίποτα με τον παίκτη που είχαμε δει στην Ελλάδα! Στο Λιμάνι ψάχνουν για έναν επιθετικό και στη λίστα τους βρίσκεται ένας παίκτης από τη La Liga που έχει παίξει με τη φανέλα της Ένωσης, αλλά πλέον είναι τελείως διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Τα χαρακτηριστικά του και πώς θα μπορούσε να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αφού έχει συμβόλαιο...

Ολυμπιακός - Λούκας Μπογέ: Με τους Πειραιώτες συνδέθηκε μια ακόμα φορά το φετινό καλοκαίρι το όνομα του Αργεντινού άσου, καθώς οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα με τη ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι η Έλτσε, η ομάδα του Μπογέ, έχει υποβιβαστεί στη Segunda Division, άρα ίσως είναι πιο εύκολο να έρθει κάποιος παίκτης της. Σαφώς η καλύτερη περίπτωση από εκείνες που βρίσκονται στο ρόστερ τής Έλτσε και, φυσικά, απασχολεί τους Πειραιώτες, είναι εκείνη του παίκτη που είχε έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 για λογαριασμό της ΑΕΚ!

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ, φέτος είχε 7 γκολ και 1 ασίστ και το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο - Άρα η Έλτσε δεν έχει τρόπο για να διαπραγματευτεί σκληρά την περίπτωσή του.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι ο Μπογέ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα τής Αργεντινής και, φυσικά, την περίπτωσή του εξετάζει η μισή La Liga - Για παράδειγμα έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει η Σεβίλλη.

Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται ο Αντόνιο Κορδόν να έχει τον τρόπο για να τον φέρει στην Ελλάδα. Το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ισπανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Ο Μπογέ βασικός και όχι ο Πόνσε - Έτσι μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό - Καμία σχέση με τον παίκτη της ΑΕΚ"

"Δεν πήγε καλά πέρσι, πρόπερσι είχε πάει πολύ καλά. Είχε ακουστεί για διάφορες ομάδες γιατί η Έλτσε έπεσε νωρίς, αλλά δεν έδειξε διάθεση η ομάδα του να πουλήσει φθηνά. Πούλησε τον Πόνσε στην ΑΕΚ, αλλά ο Μπογέ ήταν βασικός πέρσι όχι ο Πόνσε", ανέφερε αρχικά ο Β. Λυκάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε για τον τρόπο που μπορεί να έρθει στο Λιμάνι: "Για δανεικό θα το έψαχνε, ίσως για να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του φέτος η Έλτσε - Και ίσως για να έχουν από τώρα μια καλή συμφωνία για του χρόνου. Αν και οικονομικά δεν έχουν πολλά προβλήματα, δεν ξέρω αν καίγεται να τον δώσει κιόλας".

Σε σχέση με τον Μπογέ που θυμόμαστε στην ΑΕΚ;

"Δεν έχει καμία σχέση με εκείνον τον Μπογέ που είχαμε δει, ήταν εξτρέμ τότε, αυτή θεωρούσαν ότι ήταν η θεση του. Αλλά το σώμα του είναι δυνατό, είναι και ψηλό παιδί και τον έβαλαν επιθετικό. Έκανε πολύ καλή σεζόν με την Έλτσε πρόπερσι. Ήταν τόσο καλός που τον είχε καλέσει στη εθνική Αργεντινής ο Σκαλόνι, που έψαχνε τρίτο φορ, αλλά είχε κάνει ένα τραυματισμο και είχε μείνει πίσω για έναν μήνα".

"Για αυτό τον πήρε η κάτω βόλτα πέρσι - Κορυφή και βασικός - Δεν είναι Μπακαμπού στην ταχύτητα"

Πέρσι τι έκανε;

"Τον είχε πάρει η κάτω βόλτα λόγω της ομάδας, είχε αρχίσει άσχημα, δεν μπήκε και στις κλήσεις τής Αργεντινής για το Μουντιάλ. Το πάλεψαν προς το τέλος με καποιες νίκες, αλλά δεν τα κατάφεραν και η Έλτσε υποβιβάστηκε".

Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί;

"Έρχεται για να παίξει μόνος του κορυφή, σε 4-2-3-1 ή 4-3-3 αλλά σε κάθε περίπτωση μόνος του κορυφή - Αν και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά. Για φανέλα βασικού προφανώς μιλάμε".

Τι άλλο να σημειώσουμε για τον Μπογέ;

"Είναι παίκτης που δημιουργεί και μόνος του για τον εαυτό του, με καλή τεχνική και καλή ντρίμπλα. Δεν είμαι Μπακαμπού στην ταχύτητα αλλά δεν είναι και αργός. Δεν έχει τελειώματα στην κλάση του Ελ Αραμπί βέβαια. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην Ευρώπη παρουσιάστηκε ως εξτρέμ. Γενικά είναι παίκτης που έχει το πακέτο και καλή περίπτωση, δεν είναι ο καθαρόαιμος φορ όπως ο Πόνσε που είναι πιο ψηλός και δυνατός, με κεφαλιές κ.λπ., αλλά μπορεί να κολλήσει με δεύτερο παίκτη, μπορεί να βγει να πάρει την μπάλα".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριπλό χτύπημα στον Ολυμπιακό - Ιντρίσι, "φορ-κανόνι" και... καψούρα Μαρινάκη από Ρεάλ - Ανατροπή με Ρέτσο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags