Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ντιέγκο Μαρτίνεθ: "Αγανάκτησε" και ο Μαρτίνεθ με αυτούς του δύο - "Γούστα" με Σκάρπα, Φορτούνη - Πέτυχε το τρικ του Γκαρσία!
| 2023-08-21 00:16:00

"Αγανάκτησε" και ο Μαρτίνεθ με αυτούς του δύο - "Γούστα" με Σκάρπα, Φορτούνη - Πέτυχε το τρικ του Γκαρσία!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αγανάκτησε" και ο Μαρτίνεθ με αυτούς του δύο - "Γούστα" με Σκάρπα, Φορτούνη - Πέτυχε το τρικ του Γκαρσία!

Θέλουν δουλειά και αλλαγές στην 11αδα οι Πειραιώτες. Μπορεί έστω και δύσκολα να νίκησαν τον Πανσερραϊκό που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ωστόσο υπήρξαν παίκτες που προβλημάτισαν, σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο που μπήκε... κεφάτος στο πρώτο του 45λεπτο με τα ερυθρόλευκα.

Με νίκη ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού που έπαιζε με 10 παίκτες από την πρώτη φάση του αγώνα, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή εικόνα και οι αλλαγές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για φρεσκάρισμα στην αρχική ενδεκάδα, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα.

Οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά επανέλαβαν τη μετριότατη εμφάνιση που είχαν και στα 60 πρώτα λεπτά με την Γκενκ στο Βέλγιο, καθώς παρουσίασαν και πάλι μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων. Μάλιστα, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι και αν ήταν τυχερός θα μπορούσε η ομάδα του να είχε προηγηθεί με το χαμένο πέναλτι στο 0-0. Ο νέος κόουτς των Σερραίος έκανε ένα τρικ στον Μαρτίνεθ, καθώς έδωσε την μπάλα στους Πειραιώτες και παράλληλα έδωσε εντολή να μην τρέχουν άσκοπα οι παίκτες του πίσω από την μπάλα και απλά να τους αφήνουν να κάνουν σέντρες, αρκεί να είναι η γεμάτη περιοχή. Και το πλάνο του είναι αλήθεια πως αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό!

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό όμως, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδωσε φανέλα βασικού στον Ζοάο Καρβάλιο και λόγω της κάκιστης εμφάνισής του υποχρεώθηκε να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο, ενώ στην ανάπαυλα αποχώρησε και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος για ακόμα ένα ματς έδειξε το τεράστιο πρόβλημα που έχει στα τελειώματα των φάσεων.

Το γεγονός πάντως ότι έπαιξαν μαζί στην 11δα οι Σκάρπα-Μπιέλ και για μεγάλο διάστημα και ο Φορτούνης, δείχνει ότι η συγκεκριμένη τριάδα, εφόσον δεν… σπάσει με κάποια πώληση, θα παρουσιαστεί στο χορτάρι σε αρκετά ματς που θα δυσκολέψουν ή που ο αντίπαλος θα παίζει κλειστά. Και οι τρεις έχουν τρομερή τεχνική κατάρτιση, μπορούν να κρύψουν την μπάλα, ωστόσο δεν είναι εξτρέμ και δεν βοηθούν στο άνοιγμα της αντίπαλης άμυνας.

Πάντως, για ακόμα ένα ματς, φάνηκε ξεκάθαρα πως στο Λιμάνι σωστά ψάχνουν να φέρουν άμεσα ένα πολύ καλό εξτρέμ, που θα πάρει… σπίτι τη φανέλα βασικού, ενώ είναι «υποχρεωτικό» να έρθει και επιθετικός, αφού ο Ελ Κααμι δεν είναι 9αρι και ο Ελ Αραμπί δείχνει καλύτερος μέσα στο «κουτί» από τον συμπατριώτη του, ωστόσο δεν γίνεται μία ομάδα να στηριχτεί πάνω του σε αυτή την ηλικία.

ΥΓ. Μέτρια η εμφάνιση του Αλεξανδρόπουλου, μόλις λίγα 24ωρα αφού αποθεώθηκε για το γκολ στη Γκενκ. Ο μικρός δεν είχε δυνάμεις και τρεξίματα και βοήθησε ελάχιστα επιθετικά. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, ο Ολυμπιακός έχει λύσεις στα χαφ και θα πρέπει ο Μαρτίνεθ να τον ετοιμάσει σιγά-σιγά για τα δύσκολα ματς.

ΥΓ2. Πολύ καλός ο Ροντινέι, κυρίως επιθετικά. Είχε τρεξίματα και δημιουργία. Τεράστιο πρόβλημα η απουσία του την Πέμπτη λόγω της κόκκινης!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξτρέμ… σφεντόνα, με καλή ντρίμπλα για Ολυμπιακό - 97 παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο - Ανακάλυψη Κορδόν!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags