Facebook Pixel Sportdog.gr | Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε το ταξίδι των οπαδών της Σεβίλλης
| 2023-12-11 15:47:00

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε το ταξίδι των οπαδών της Σεβίλλης

Sportdog Team
Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε το ταξίδι των οπαδών της Σεβίλλης

Η ομάδα της Ισπανίας θα είναι μόνη στο Λανς.

Η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορά της για τους οπαδούς της Σεβίλλη για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανίν ανέφερε για την απαγόρευση: «Λατρεύω το ποδόσφαιρο, αλλά μπορείτε να δείτε ότι είναι το άθλημα των φιλάθλων, όχι όλοι προφανώς, αλλά ένα μικρό μέρος. Πήραμε την απόφαση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τον Πρόεδρο της Λίγκας να απαγορεύσουμε την είσοδο σε φιλοξενούμενους φιλάθλους μετά τον θάνατο οπαδού στη Ναντ».

Η ισπανική ομάδα δεν άφησε απαρατήρητη την απαγόρευση και εξέδωσε ανακοίνωση και διευκρίνισε ότι,δεν έχει λάβει επίσημη επικοινωνία ούτε από τις γαλλικές αρχές ούτε από την UEFA που υποστηρίζει ένα τέτοιο σενάριο, αν και κατανοεί ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το μέτρο σύμφωνα με τα λόγια του εκπρόσωπός του. Ως εκ τούτου, θέλει να μεταφέρει ότι:

-Η Σεβίλλη είναι ενάντια σε αυτό το μέτρο αφού θεωρεί ότι βλάπτει τους φιλάθλους της ειδικότερα και το ποδόσφαιρο γενικότερα, με δυσανάλογα μέτρα που δεν φαίνεται να δικαιολογούνται.

-Η Σεβίλλη λαμβάνει μέτρα με την ισπανική κυβέρνηση για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι αυτό το απαγορευτικό μέτρο δεν θα εφαρμοστεί, καθώς πολλοί οπαδοί είχαν ήδη επιβεβαιώσει πτήσεις και ταξίδια στη Γαλλία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τη Λανς.

-Η Σεβίλλη θεωρεί ότι προκαλείται κακό στους οπαδούς της και δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο όσον αφορά τις κινήσεις των φιλάθλων. Ομοίως, θα τους παράσχουν όλη τη βοήθεια που διαθέτουν μέσω του αξιωματικού συνδέσμου του συλλόγου.

-Θα κάνει επίσημη καταγγελία στην UEFA σχετικά με τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και ουσιαστικά χωρίς περιθώρια αντίδρασης.

-Τέλος, η Σεβίλλη  θα κοινοποιεί μέσω των μέσων ενημέρωσης της οποιαδήποτε επίσημη απόφαση μεταβιβάζεται στην οντότητα, είτε από τις γαλλικές είτε από τις ισπανικές αρχές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags