Facebook Pixel Sportdog.gr | "Kροτίδα" Χαριστέα: "Ομάδα που παρανομεί να χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά - Νομοθετεί η Πολιτεία χωρίς να..."!
| 2023-12-12 11:10:00

"Kροτίδα" Χαριστέα: "Ομάδα που παρανομεί να χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά - Νομοθετεί η Πολιτεία χωρίς να..."!

Sportdog Team
"Kροτίδα" Χαριστέα: "Ομάδα που παρανομεί να χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά - Νομοθετεί η Πολιτεία χωρίς να..."!

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας, και μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα γήπεδα για δύο μήνες, τόνισε πως το φαινόμενο δεν είναι οπαδικό αλλά κοινωνικό ενώ σημείωσε πως πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Για μένα δεν είναι οπαδική βία, μιλάμε για κοινωνική βία. Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο φιλάθλους, μιλάμε για πολίτη που επιτέθηκε σε ένστολο. Δεν αφορά τις ομάδες, αφορά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Άρα τα μέτρα δεν πρέπει να αφορούν μόνο τις ομάδες, πολύ σωστά η κυβέρνηση καταστέλλει τους οπαδούς από τα γήπεδα. Έχουμε κάνει προτάσεις ως θρύλοι της εθνικής ομάδας στο Υπουργείο αλλά δεν εισακουστήκαμε ποτέ. Προτείναμε πιο αυστηρές ποινές, πρέπει να ζητήσουμε συνεργασία με διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Να μπορεί η Πολιτεία να νομοθετήσει άμεσα χωρίς να ρωτάει καμία Σούπερ Λιγκ. Γιατί πρέπει να περιμένουμε να γίνει κάτι για να ελεγχθούν οι σύνδεσμοι, οι σύνδεσμοι πρέπει να ελέγχονται κάθε μήνα. Πρέπει να θεσμοθετήσουμε μία μόνιμη επιτροπή παραβατικότητας και θα κοιτάζει αν εφαρμόζεται ο νόμος. Θα πρέπει να υπάρχει μια διαφάνεια και να υπάρχουν ίδιοι νόμοι για όλους. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να υπάρχει αστυνομία μέσα στα γήπεδα.

Ποιο Υπουργείο ελέγχει τους σεκιούριτι που υπάρχουν μέσα στα γήπεδα; Στο Καραϊσκάκης πετάει ένας κάτι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τον έχουν βρει μέσα στο δευτερόλεπτο. Στη Γερμανία δεν υπάρχει αστυνομία μέσα στο γήπεδο, υπάρχει έξω από αυτό και μέχρι εκεί. Οι ομάδες που παραβιάζει το νόμο πρέπει να χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά, όχι να συζητάμε αν πρέπει να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ανθρώπινο κομμάτι μας, την παιδεία μας, την κουλτούρα. Θα πρέπει να γίνει μάθημα στα παιδιά, να γίνει μέσα στα σχολεία».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags