Facebook Pixel Sportdog.gr | Διεθνής στόπερ είναι αγρότης: «Φροντίζω τις ντομάτες, σκουπίζω τους στάβλους» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2024-01-11 12:27:00

Διεθνής στόπερ είναι αγρότης: «Φροντίζω τις ντομάτες, σκουπίζω τους στάβλους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Διεθνής στόπερ είναι αγρότης: «Φροντίζω τις ντομάτες, σκουπίζω τους στάβλους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν το λες και συνηθισμένο.

Ο Φεντερίκο Μπασκιρότο είναι ένας δυνατός αμυντικός της Λέτσε στη Serie A και στον ελεύθερο χρόνο του εργάζεται στην οικογενειακή φάρμα. Λόγω της σωματικής του διάπλασης, τον έχουν χαρακτηρίσει ως bodybuilder και έφτασε μέχρι την Εθνική Ιταλίας.

Ο 27χρονος αμυντικός της Λέτσε στον ελεύθερο χρόνο του εργάζεται στην οικογενειακή φάρμα, τη «Φάρμα Baschirotto».

Η οικογενειακή εταιρεία, από το 1956, βρίσκεται στη Νογκάρα, στην επαρχία της Βερόνα και, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, ειδικεύεται στην καλλιέργεια ντομάτας, αρακά, σόγιας, καθώς και σιταριού.

«Πάω στα χωράφια και φροντίζω τις ντομάτες, σκουπίζω τους στάβλους»

Το μότο της είναι: “Πρώτα από όλα η ποιότητα”. Σε κάθε ευκαιρία ο Φεντερίκο πάει και βοηθάει.

«Είναι ένα πάθος που είχα από μικρός και για μένα είναι φυσικό να είμαι στο τρακτέρ, για παράδειγμα ανάμεσα στις ντομάτες μας. Επιστρέφω στην οικογένειά μου χαρούμενος που είμαι μαζί τους και τους βοηθάω στη φάρμα που έχει ο μπαμπάς μου, ήταν αυτός που μου έμαθε το πνεύμα της θυσίας, χάρη σε αυτόν έχω αυτή την αξία. Γι' αυτό όταν είμαι στο σπίτι βοηθάω. Πάω στα χωράφια και φροντίζω τις ντομάτες, σκουπίζω τους στάβλους… ταπεινές δουλειές που μας κάνουν να εκτιμούμε τα καλά πράγματα στη ζωή», είπε

Πάθος και δουλειά σε μια νικηφόρα μίξη για τον Ιταλό σέντερ μπακ.

Μια καριέρα επιβίωσης, σκαλοπάτι - σκαλοπάτι...

Η καριέρα του Φεντερίκο Μπασκιρότο είναι μια καριέρα επιβίωσης. Είναι μια καριέρα να συνεχίζεις να προσπαθείς ακόμα κι όταν όλα δείχνουν ότι δεν θα φτάσεις ποτέ στο επαγγελματικό επίπεδο. Για παράδειγμα, όταν ήταν μικρός και πήγε στη Λεγκνάγκο, στη Serie D, είχε ένα τροχαίο ατύχημα πριν από την πρώτη του προπόνηση. Επέβαινε σε μηχανάκι και συγκρούστηκε με Ι.Χ. Ευτυχώς δεν του συνέβη τίποτα σοβαρό. Μετά το πρώτο παιχνίδι με την ομάδα νέων κλήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Στη συνέχεια πήγε στην ομάδα νέων της Κρεμονέζε, τώρα στη Serie A, αλλά εκείνη την περίοδο στη Serie C. Έμενε σε σεμινάριο και αποφοίτησε από τη λογιστική. Μέχρι τότε το γυμναστήριο ήταν ήδη «πρέπει» γι 'αυτόν, αν και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν ακόμα πολύ μακριά.

Τον Ιούλιο του 2021, η Άσκολι πλήρωσε 200.000 ευρώ στη Βιτερμπέζε (Σέριε C) για την υπογραφή του. Μέχρι τότε ήταν παίκτης της Serie C ή της Serie D. Τίποτα περισσότερο. Έκανε το ντεμπούτο του στη Serie B υπό τον Αντρέα Σότιλ και κράτησε μία σεζόν στη δεύτερη κατηγορία. Τον Ιούλιο του 2022, ο Λέτσε πλήρωσε 350.000 στον Άσκολι για την υπογραφή του για να κάνει το ντεμπούτο του στη Serie A σε ηλικία 26 ετών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags