Facebook Pixel Sportdog.gr | H ομάδα της 6ης κατηγορίας που ερωτεύτηκε η Αγγλία
| 2024-02-29 19:10:00

H ομάδα της 6ης κατηγορίας που ερωτεύτηκε η Αγγλία

Του Γιώργου Βροντάκη
H ομάδα της 6ης κατηγορίας που ερωτεύτηκε η Αγγλία

Η ιστορία της Μέιντστόουν Γιουνάιτεντ.

H Maidstone United, είναι η ομάδα της 6ης κατηγορίας της Αγγλίας που ερωτεύτηκε όλο το Νησί. Η ιστορία της ομάδας του Κεντ είναι άξια θαυμασμού, αφού πέρασε από χρεοκοπίες, κακές αποφάσεις και ο ενθουσιασμός ορισμένων οπαδών που δεν άφησαν τον σύλλογο να πεθάνει.

Φέτος, έγραψαν ιστορία στο Κύπελλο Αγγλίας φτάνοντας στη φάση των «16» με την αξιοθαύμαστη πορεία της να σταματάει την Δευτέρα απέναντι στην Κόβεντρι. Ωστόσο, δεν πρέπει να κρίνεις μια ιστορία από το τέλος της, αλλά από την πορεία της. Και το έχουν απολαύσει από το πρώτο βήμα.

Μόλις 50 χιλιόμετρα από το Λονδίνο βρίσκεται η Μέιντστόουν, η πρωτεύουσα της κομητείας του Κεντ. Η ομάδα Maidstone United, έφερε επανάσταση στους 176.700 κατοίκους της με μια ιστορική συμμετοχή στο Κύπελλο Αγγλίας (FA Cup).

Από τις στάχτες του παλιού...

Η σημερινή Μέιντστόουν προέκυψε από τις στάχτες του παλιού, που δημιουργήθηκε το 1897 και επανιδρύθηκε το 1992 . Για χρόνια πέρασε από τις πιο ταπεινές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, μέχρι τη δεκαετία του 1980. Ακριβώς, η μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της ήρθε χέρι-χέρι με μια κακή απόφαση των ιδιοκτητών.

Αποφάσισαν να μετακομίσουν από το χωράφι τους, που βρίσκεται στην ίδια την πόλη, για να πάνε σε ένα μεγαλύτερο στο Ντάρτφορντ, 40 χιλιόμετρα μακριά. Ο κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει στο γήπεδο και η προσέλευση έπεσε κατακόρυφα, αλλά εκείνη τη χρονιά η ομάδα έφτασε στην 4η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Emirates FA Cup (@emiratesfacup)

Δεν είχαν άδεια κατασκευής γηπέδου

Αλλά το χάος θα συνεχιζόταν. Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν ένα κομμάτι γης στην πόλη για 400.000 αγγλικές λίρες, με στόχο να λύσουν την κακή απόφαση, αλλά δεν είχαν τις άδειες για την κατασκευή γηπέδου, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο κατέρριψε το έργο και άφησε τα οικονομικά του συλλόγου να τρέμουν. Είχαν αγοράσει γη που δεν τους ωφελούσε καθόλου.

Παραδόξως, η καλύτερη στιγμή  ήρθε με ολοκληρωτική καταστροφή. Το 1992 ιδρύθηκε η Πρέμιερ Λιγκ και η τρέχουσα μορφή των κατηγοριών στην Αγγλία. Η Maidstone ήταν ένας από τους ιδρυτικούς συλλόγους της League One (της 3ης Κατηγορίας). Αλλά δεν είχε γήπεδο ή παίκτες (μόνο δύο στην ομάδα), έτσι εκδιώχθηκαν και ο σύλλογος εκκαθαρίστηκε.

Η δύναμη των οπαδών

Οι οπαδοί δεν κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια. Με τη Maidstone Invicta, μια ομάδα Νέων, ίδρυσαν ξανά τον σύλλογο . Σιγά σιγά ανέβηκαν στην κατηγορία, ίδρυσαν γήπεδο στην πόλη και σήμερα βρίσκονται στην 6η Κατηγορία της Αγγλίας (National League South).

Και από εδώ έρχεται η απίστευτη ιστορία της στην παλαιότερη διοργάνωση στον κόσμο, το Κύπελλο Αγγλίας . Από το 1871, συμμετέχοντες από δέκα κατηγορίες διαγωνίζονται σε αποκλεισμούς ενός αγώνα με στόχο να φτάσουν στην κορυφή της Αγγλίας.

Φέτος, η Maidstone έχει γράψει ιστορία στη διοργάνωση και κάτι παρόμοιο δύσκολα θα δούμε στο μέλλον. Έφτασαν στη φάση των 16, νικώντας έναν αντίπαλο από την 4η Κατηγορία, μια άλλη από την 3η Κατηγορία και ακόμη και έναν από τη 2η Κατηγορία , την Ίπσουιτς, στον γύρο των 32 του τουρνουά.

Έπρεπε να περάσουν 46 χρόνια για να δούμε μια ομάδα που παίζει σε κατηγορία χαμηλότερη από την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στη φάση των 16 στο Κύπελλο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags