Facebook Pixel Η «γρουσουζιά» του Χάρι Κέιν και ο 5ος του, χαμένος, τελικός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-13 23:16:00

Η "γρουσουζιά" του Χάρι Κέιν και ο 5ος του, χαμένος, τελικός!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Η "γρουσουζιά" του Χάρι Κέιν και ο 5ος του, χαμένος, τελικός!

 Υποτίθεται πως έφυγε από την Τόττεναμ, ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια, και 280 γκολ σε 435 αγώνες για να κερδίσει, επιτέλους τίτλους. Υποτίθεται, επίσης ότι επέλεξε τη Μπάγερν Μονάχου ακριβώς γιατί, στη Γερμανία η ποδοσφαιρική της «δικτατορία» όχι απλά θεωρείται δεδομένη, αλλά έχει γίνει, σχεδόν παροιμία.

 Και όμως, ο Mr 100εκ. ευρώ (και κάτι), η ακριβότερη μεταγραφή στην Ιστορία των Βαυαρών τον πρώτο τίτλο της χρονιάς ήδη τον αποχαιρέτησε: και δεν ήταν το πρώτο τρόπαιο που έχασε, αλλά το 5ο καριέρας μετά τα τέσσερα μεγάλα ραντεβού με την Τόττεναμ.

 «Συμβαίνουν αυτά… Θα συνέλθουμε… Δεν ήρθα, πάντως στο Μόναχο για διακοπές», διαβεβαίωνε ο πρώτος σκόρερ, όλων των εποχών στην Ιστορία των «Spurs» αμέσως μετά το πικρό του ντεμπούτο, το Σάββατο στο «Αλιάντζ» του Μονάχου, στον τελικό του γερμανικού Super- Cup από το οποίο το μεγάλο φαβορί, και πρωταθλήτρια έφυγε με σπασμένα τα κόκκαλα: μ’ ένα αφοπλιστικό 0-3 από την κυπελλούχο Λειψία, τρεις σφαλιάρες που δεν περίμενε κανείς ειδικά μετά τις πωλήσεις, 225εκ. ευρώ των τριών καλύτερών της παικτών: Γβαρντιόλ, στη Μάντσεστερ Σίτι, Σζλομποσλάι, στη Λίβερπουλ και Ενκουνκού, στην Τσέλσι.

 Πέρα από την πλάκα, για τα περί «γρουσουζιάς», «κατάρας» ή «γκαντεμιάς», από τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, ο κόσμος δεν μπορούσε να περιμένει και περισσότερα. Είχε πατήσει το πόδι του στη Γερμανία μόλις λίγες ώρες νωρίτερα και το επίσημο ντεμπούτο του δεν διήρκησε περισσότερη από μισή ώρα, την τελευταία του αγώνα.

 Για τους λάτρεις των στατιστικών όμως, ήταν ο 5ος τελικός στο οποίο διεκδικούσε ένα τρόπαιο μένοντας τελικά με άδεια χέρια. Η πρώτη φορά ήταν στο Λιγκ- Καπ 2014-’15, όπου εμφανίστηκε ως τον πρώτο σκόρερ της Premier League με 21 γκολ, αλλά εκείνη την ημέρα τον έπιασε ένας πανικός, μπλόκαρε και η Τσέλσι πήρε το τρόπαιο 1-0.

 Η δεύτερη στον τελικό Champions League 2018-’19: 2-0 από τη Λίβερπουλ. Η τρίτη στον τελικό του Carabao Cup, όπως λεγόταν πλέον το Λιγκ- Καπ, 2020-’21: και πάλι ήττα, 1-0από τη Μάντσεστερ Σίτι. Και η 4η, ακόμη περισσότερο οδυνηρή, στον τελικό του Euro 2020 (άσχετα εάν λόγω Covid έγινε το ’21), μες στο Ουέμπλεϊ, στα πέναλτι από την Ιταλία. Εκείνος, το δικό του πέναλτι είχε καταφέρει να το στείλει στα δίκτυα του Ντοναρούμα, αλλά αναγκάστηκε, διαδοχικά να βλέπει τους Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα ν’ αστοχούν από τα 11 μέτρα…    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags