Facebook Pixel «Τσεκάραμε» τη νέα Εθνική στο Football Manager!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-30 23:46:00

«Τσεκάραμε» τη νέα Εθνική στο Football Manager!

«Τσεκάραμε» τη νέα Εθνική στο Football Manager!

Ελλάδα-Κόστα Ρίκα κι η επόμενη ημέρα. Πώς ερμηνεύει το FM τα γεγονότα του ματς και τα στατιστικά του νέου προπονητή μας, Κλαούντιο Ρανιέρι.

Φτάσαμε στο φινάλε της πορείας μας στο μουντιάλ και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά για το πώς ερμηνεύει το Football Manager 2014 την εικόνα του αγώνα με βάση τα στατιστικά του. Ενός αγώνα που με βάση το πως εξελίχθηκε μας άφησε με την πικρία της ήττας, ενώ θα μπορούσαμε εύκολα να προκριθούμε στους 8…κι ας εισπράτταμε πολυάριθμα τεμάχια από την Ολλανδία.

Το ότι χάσαμε από υποδεέστερο αντίπαλο δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αν αναλογιστούμε ότι ολόκληρη Ιταλία έχασε στο 90λεπτο με 1-0 και δεν κατάφερε καν να πάει το ματς στο Χ. Βασικός λόγος για τον οποίο η Εθνική μας αποκλείστηκε είναι ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα, Keylor Navas, που έπαιξε βασικό ρόλο στο να κρατήσει την εστία του ανέπαφη σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν, ακόμα και στα τετ-α-τετ.

Ας δούμε αναλυτικά τους κορυφαίους παίκτες κάθε Εθνικής με βάση το Football Manager.

Κόστα Ρίκα: Οι 5 καλύτεροι παίκτες

1)Keylor Navas (GK), 27 ετών, Current Ability: 139, Potential Ability: 152 - Πρωταγωνιστής του τελικού με Reflexes 17. Προπονείται στα πέναλτι με...μπαλάκια του τένις!
 



2)Bryan Ruiz (AM RLC), 29 ετών. CA: 136, PA: 159. Δανεικός από την Φούλαμ στην Αϊντχόφεν. Επιτελικός μέσος που μας λείπει με Dribbling 17, Κοντρόλ στο 17, Passing στο 17, Τεχνική στο 17 και Δημιουργία φάσεων στο 17. Αν θυμάμαι καλά κανείς από τους μέσους μας δεν είχε (ούτε στα καλύτερά του) τέτοια στατιστικά.

3)Joel Campbell (AM RL/Striker), 22 ετών, CA: 135, PA: 155 - Γνωστός από τον Ολυμπιακό. Διακρίνεται για την ταχύτητά του με Acceleration 15 και Pace 16.

4)Bryan Oviedo (D/WB/M L): 24 ετών, CA: 135, PA: 150 - Παίζει όλη την αριστερή πλευρά στην Everton.

5)Esteban (GK): 25 ετών, CA: 130, PA: 150 – Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της ομάδας.

6)Randall Azofeifa (M C): 28 ετών, CA: 125, PA: 130 – Passing 17, Penalty Taking…18 τα υψηλότερα στατιστικά του!

Ελλάδα: Οι 5 καλύτεροι παίκτες:

1)Σωκράτης Παπασταθόπουλος (D RC): Current Ability: 145, Potential Ability: 158

2)Κώστας Μήτρογλου (ST): CA: 145, PA: 155

3)Βασίλης Τοροσίδης (D/WB R): CA: 141, PA: 145

4)Κυριάκος Παπαδόπουλος (D C): CA: 138, PA: 167

5)Λουκάς Βύντρα (D RC): CA: 137, PA: 142

6)Κώστας Κατσουράνης (DM C): CA: 135, PA: 150

7)Παναγιώτης Κονέ (AM RC): CA: 134, PA: 140

 

Στο παρόν άρθρο αναγράφουμε επτά παίκτες της εθνικής, ακριβώς διότι στο 4 ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τραυματίας και στο 5 ο Λουκάς Βύντρα μένει στον πάγκο λόγω Βασίλη Τοροσίδη. Στην πράξη λοιπόν, βλέπετε ότι η κορυφαία πεντάδα μας είναι καλύτερη από την αντίστοιχη πεντάδα της Κόστα Ρίκα κι αυτό φάνηκε στο γήπεδο.

Πάντως είναι τραγική εικόνα το ότι ο Γκέκας έχει Penalty Taking 16, από τα υψηλότερα της Εθνικής μας! Απλά ο Κέιλορ Νάβας γνώριζε το στυλ που χτυπούσε τα πέναλτι κι έτσι ήξερε πως θα πέσει. Συν τις άλλοις, ο Γκέκας διανύει εδώ και μήνες (ίσως και χρόνια) περίοδο ντεφορμαρίσματος. Στο μουντιάλ δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σωστό κοντρόλ (το First Touch στο 15 μοιάζει πλέον αστείο), ενώ το Concentration (Αυτοσυγκέντρωση) στο 17 επίσης δείχνει να μην ισχύει.

Η επόμενη ημέρα

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός για την Εθνική μας θα είναι στο εξής ο Κλαούντιο Ρανιέρι κι έχει ενδιαφέρον να δούμε τα στατιστικά του. Γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1951, ο Ιταλός είχε στα νιάτα του συμμετοχές με Roma, Catanzaro, Catania και Palermo. Ως προπονητής έπιασε καλύτερα, καθώς έχει κοουτσάρι Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ και τα τελευταία δυο χρόνια την γαλλική Μονακό. Έχοντας περάσει από τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα, ο πολυταξιδεμένος Ρανιέρι έχει σίγουρα την κατάλληλη εμπειρίοα. Αυτή είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής εθνικής και ο ίδιος δηλώνει ορεξάτος.

Στα στατιστικά του ξεχωρίζει το μεγαλοπρεπές Defending στο 18, κάτι που σημαίνει ότι θα ταιριάζει με την αμυντική φιλοσοφία της εθνικής μας. Το Attacking του είναι μόλις στο 12, το Fitness στο 13, ενώ το Mental stat φτάνει στο 16. Στο Tactical έχει 15 και στο Working with Youngsters 16 κάτι ιδανικό αφού η Εθνική έχει αποδείξει ότι πρέπει να εκμεταλλεύεται τα νέα παιδιά της κι όχι να πηγαίνει σε παρωχημένες λύσεις που δεν αποδίδουν, όπως έκανε κατ’ επανάληψη ο Σάντος.

Το Adaptability (Προσαρμοστικότητα) είναι στο 18 και το Level of Discipline (Επίπεδο πειθαρχείας) επίσης στο 18. Ο Ρανιέρι μπορεί να δίνει κίνητρα στους παίκτες του, καθώς έχει Motivating στο 15.

Σχετικά με το πόσο καλά μπορεί να κρίνει έναν παίκτη, o Ρανιέρι διαθέτει Judging Player Ability στο 14 και Judging Player Potential (πώς να κρίνει την μελλοντική του εξέλιξη δηλαδή) στο 13. Ο Σάντος έχει 14 και 11 αντίστοιχα. Από πλευράς στατιστικών λοιπόν, ο Ρανιέρι κρίνεται καταλληλότερος του Σάντος. Όλα αυτά στη θεωρία. Το αν θα δέσει με την ομάδα θα φανεί στο γήπεδο κι ελπίζουμε να τα καταφέρει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags