Την τελευταία (πιθανότατα) μεταγραφή, που θα αφορά τη μεσαία γραμμή προσπαθεί να κλείσει ο Ολυμπιακός και στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται ο 31χρονος Βραζιλιάνος άσος της Έβερτον, Άλαν ως μια λύση που μπορεί να έρθει στα χαφ και να δώσει άλλη ώθηση στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Με θητεία σε Γρανάδα, Ουντινέζε, Νάπολι και Έβερτον και με μεταγραφή ύψους 23 εκατ. ευρώ μόλις πριν από δύο χρόνια, ο Άλαν βρέθηκε στο Νησί σε μια δύσκολη περίοδο για τους εφοπλιστές. Κι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν σενάρια για την αποχώρησή του από την ομάδα.

Μετρά 212 συμμετοχές, έχοντας 11 γκολ και 17 ασίστ με τη Νάπολι, 116 ματς με δυο γκολ και 14 ασίστ με Ουντινέζε, ενώ με την Έβερτον έχει 57 συμμετοχές, με 3 ασίστ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αριστοτέλη Σαββίδη, δημοσιογράφο που ασχολείται σταθερά με το αγγλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή του.

"Καλή τεχνική - Δίνει ασίστ - Παίζει 6 και 8"

"Είναι καλός παίκτης, Βραζιλιάνος, είχε 31 συμμετοχές πέρσι. Έχει συνδυάσει την παρουσία του με κακές χρονιές της Έβερτον, αλλά είναι σε καλή ηλικία, καλή τεχνική κατάρτιση. Τα καλά του χρόνια ήταν στην Νάπολι, εκεί ήταν γεμάτες σεζόν και με ομάδα που πρωταγωνιστούσε. Στην Έβερτον δεν συνέβη το ίδιο, αν και υπάρχει και η διαφορά του πρωταθλήματος", ανέφερε αρχικά ο Α. Σαββίδης στο sportdog.

Είναι χαφ που έχει επαφή με τα δίχτυα;

"Δεν σκοράρει πολύ, θα βγάλει ελάχιστα γκολ στη σεζόν, αλλά θα δώσει ασίστ. Δεν είναι κλασικός Βραζιλιάνος χαφ που έχουμε στο μυαλό μας. Παίζει και 6 και 8, αλλά γενικά παίζει ως 6".

"Δεν παίζει με Εμβιλά - Διορθώνει τις μεταγραφές του Ιουνίου ο Ολυμπιακός - 23 εκατ. πριν δύο χρόνια"

Θα ταίριαζε με τον Εμβιλά στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει τόσο με Εμβιλά αλλά κυρίως με παίκτη που είναι περισσότερο δημιουργικός. Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι διορθώνει τώρα τις μεταγραφές που έκανε τον Ιούνιο".

Οπότε είναι ένας παίκτης που περισσότερο μαρκάρει;

"Ο Άλαν έχει ισορροπία, θα μαρκάρει, παίζει για την ομάδα, δεν είναι ο σούπερ τεχνίτης αλλά ξέρει μπάλα. Δεν θα κάνει συγκλονιστική μεγάλη πάσα, αλλά θα παίξει καλά και σίγουρα".

Με ποιο ποσό θεωρείς ότι μπορεί να τον παραχωρούσε η Έβερτον;

"Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2023, φέτος δεν παίζει (δεν έχει ούτε μια συμμετοχή στα 4 πρώτα ματς της σεζόν). Αλλά, παρόλα αυτά, έδωσε 23 εκατ. πριν από δύο χρόνια, δε νομίζω ότι είναι και τόσο εύκολο να φύγει με λίγα χρήματα ή κάτι παρόμοιο".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλη κλάση ο Μπιέλ, του έβαλε τις φωνές ο Κορμπεράν - Μήνυμα Μανωλά - "Σκάει" νέα μεγάλη μεταγραφή